-SEIRET:  Dagsavisen-kommentator Arne Strand sier KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstreleder Trine Skei Grande gikk seierende ut av budsjettkampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
-SEIRET: Dagsavisen-kommentator Arne Strand sier KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstreleder Trine Skei Grande gikk seierende ut av budsjettkampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

- Venstre og KrF seiret i budsjettkampen

Det mener Dagsavisen-kommentator Arne Strand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- KrF og Venstre har fått til veldig mye, både når det gjelder sosial profil og i å gi budsjettet en grønn profil, sier Dagsavisen-kommentatoren.

Følg utviklingen i vårt livestudio!

Særlig Venstre har fått mye igjennom, sier Stand til TV 2.

- Budsjettet er blitt mer sosialt enn det det var, sier han.

- Frp ga mest Strand mener det virker som om det er Fremskrittspartiet som har måttet gi mest i forhandlingene.

- Høyre har kommet noenlunde godt ut av det, med ett unntak - at formuesskatten blir stående. Målet var å få denne skatten betydelig ned. Det har Høyre ikke greid å få til, sier Strand, som mener det ikke er noe som tyder på at formuesskatten blir borte i Høyres regjeringstid.

- NHO og næringslivet har grunn til å grine etter dette, sier Strand.

- Regjeringen mest grunn til å være fornøyd Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet, mener budsjettforhandlingene viser at det er stor avstand mellom spesielt Frp og Venstre, og at regjeringspartiene Høyre og Frp, og støttepartiene KrF og Venstre, egentlig ikke er noen god match.

- Det er regjeringen som har fått igjennom sitt budsjett, og som har mest grunn til å være fornøyd til slutt. Men det har selvfølgelig kostet, sier Simonsen.

- I slike forhandlinger er det vanskelig å flytte på mye, det meste er bundet opp i faste utgifter, og det blir stor kamp om relativt små pengesummer. Det vi vet er at Venstre og KrF fikk hjelp underveis av meningsmålingere, sier Simonsen til Dagbladet.

(NTB)