Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Venstre og KrF seiret i budsjettkampen

Det mener Dagsavisen-kommentator Arne Strand.

-SEIRET:  Dagsavisen-kommentator Arne Strand sier KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstreleder Trine Skei Grande gikk seierende ut av budsjettkampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
-SEIRET: Dagsavisen-kommentator Arne Strand sier KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstreleder Trine Skei Grande gikk seierende ut av budsjettkampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- KrF og Venstre har fått til veldig mye, både når det gjelder sosial profil og i å gi budsjettet en grønn profil, sier Dagsavisen-kommentatoren.

Følg utviklingen i vårt livestudio!

Særlig Venstre har fått mye igjennom, sier Stand til TV 2.

- Budsjettet er blitt mer sosialt enn det det var, sier han.

- Frp ga mest Strand mener det virker som om det er Fremskrittspartiet som har måttet gi mest i forhandlingene.

- Høyre har kommet noenlunde godt ut av det, med ett unntak - at formuesskatten blir stående. Målet var å få denne skatten betydelig ned. Det har Høyre ikke greid å få til, sier Strand, som mener det ikke er noe som tyder på at formuesskatten blir borte i Høyres regjeringstid.

- NHO og næringslivet har grunn til å grine etter dette, sier Strand.

- Regjeringen mest grunn til å være fornøyd Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet, mener budsjettforhandlingene viser at det er stor avstand mellom spesielt Frp og Venstre, og at regjeringspartiene Høyre og Frp, og støttepartiene KrF og Venstre, egentlig ikke er noen god match.

- Det er regjeringen som har fått igjennom sitt budsjett, og som har mest grunn til å være fornøyd til slutt. Men det har selvfølgelig kostet, sier Simonsen.

- I slike forhandlinger er det vanskelig å flytte på mye, det meste er bundet opp i faste utgifter, og det blir stor kamp om relativt små pengesummer. Det vi vet er at Venstre og KrF fikk hjelp underveis av meningsmålingere, sier Simonsen til Dagbladet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling