Nye statsråder:

Venstre og KrF skeptisk til høyredreining i regjeringen

- Føles ikke som en invitasjon til sentrum, sier KrF-leder, Knut Arild Hareide.

MISFORNØYD: Håpet om en firepartiregjering begynner å forsvinne for Venstres Trine Skei Grande, og KrFs Knut Arild Hareide. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
MISFORNØYD: Håpet om en firepartiregjering begynner å forsvinne for Venstres Trine Skei Grande, og KrFs Knut Arild Hareide. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstres leder Trine Skei Grande mener at statsminister Erna Solbergs drøm om en firepartiregjering er i ferd med å svinne hen etter dagens endringer.

– Med dette tar regjeringen et godt steg bort til høyre for oss, og vi får to statsråder som begge er klimafornektere med en retorikk som ikke akkurat er inkluderende, sier Grande og tenker på innvandringsminister Sylvi Listhaug og justisminister Per-Willy Amundsen.

– Jeg er spent på om det stilles krav til dem om at de holder seg til den felles politikken som det er enighet om. Statsrådene rundt bordet må kunne respektere dette, sier Grande.

- Ikke en invitasjon

Heller ikke KrFs partileder, Knut Arild Hareide, er fornøyd med de nye statsrådene.

– Endringene som er blitt gjort i regjeringen oppleves ikke som en invitasjon til sentrum, snarere tvert imot, sier Hareide.

Sammen med Venstre-leder Trine Skei Grande møtte han pressen i vandrehallen på Stortinget tirsdag ettermiddag for å kommentere utskiftningene i regjeringen.

– Endringene oppleves ikke som en invitasjon til sentrum, men alle nye statsråder fortjener en sjanse. De må vurderes ut ifra den politikken de leverer, sa Hareide.

(NTB)