Venstre og KrF tyr til Jens om Siv ikke vil

Venstre og KrF åpner for budsjettsamarbeid med Ap.

HVEM SKAL UT? Frp-leder Siv Jensen (f.v.), Høyre-leder Erna Solberg, KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande i vandrehallen på Stortinget etter den høytidelige åpningen av det 157. storting tirsdag.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HVEM SKAL UT? Frp-leder Siv Jensen (f.v.), Høyre-leder Erna Solberg, KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande i vandrehallen på Stortinget etter den høytidelige åpningen av det 157. storting tirsdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre og KrF åpner for budsjettsamarbeid med Arbeiderpartiet dersom Frp ikke vil støtte en sentum/Høyre-regjering.

Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide åpner for et ikke-borgerlig samarbeid om statsbudsjettet ved et eventuelt regjeringsskifte til høsten, skriver VG.

Utgangspunktet er Frp-leder Siv Jensens ultimatum fra talen til partiets landsmøte i 2009 om at Fremskrittspartiet ikke vil være noe støtteparti for en borgerlig regjering de selv ikke er en del av. Senere har hun med jevne mellomrom gjentatt budskapet, senest i VG denne uken.

Skei Grande og Hareide liker dårlig at Jensen nok en gang slår fast at Frp ikke vil bidra til en Høyre-Venstre-KrF-regjering ved et borgerlig flertall.

Men i så fall kan en slik regjering gå til Ap for å sikre flertall for budsjettet, sier Skei Grande:

- Ja, det kan vi, sier Venstre-lederen til avisen.

Også Hareide åpner for samarbeidsmuligheter utenfor den borgerlige blokken:

- Jeg vil ikke utelukke at vi kunne ha samarbeidet med Senterpartiet og Arbeiderpartiet, sier han.

Skei Grande sier at hun ikke lenger vet hva slags regjering Frp vil ha.

- Jeg tolker dette som at Siv Jensen helst ønsker å stå utenfor et borgerlig samarbeidsprosjekt, og at de igjen er tilbake til å være et protestparti. For meg gjør dette det ganske uklart hvilken statsminister og regjering Frp egentlig ønsker å bidra til, sier hun til VG. (NTB)