- Venstre og Krf vil ikke få nok gjennomslag

Stoltenbergs tidligere rådgiver Jan-Erik Larsen har ingen tro på en borgerlig firepartiregjering.

NEGATIV: Stoltenbergs tidligere rådgiver Jan Erik Larsen er negativt til et borgerlig regjeringsamarbeid. Dette bildet er tatt ved Aps valgvake under Stortingsvalget 2005. Foto HANSEN/JON TERJE H. Dagbladet
NEGATIV: Stoltenbergs tidligere rådgiver Jan Erik Larsen er negativt til et borgerlig regjeringsamarbeid. Dette bildet er tatt ved Aps valgvake under Stortingsvalget 2005. Foto HANSEN/JON TERJE H. DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Larsen, som i flere år var Jens Stoltenbergs statssekretær og nærmeste betrodde, sier til TV 2 at han tror det blir vanskelig for Venstre og KrF å godta deler av Frps politikk.

Hans spådom er at Høyre og Frp kommer til å danne regjering alene, selv om alle fire partiene sier at de ønsker regjeringsmakt.

- Min spådom er at de ender opp i Stortinget som støtteparti for en Høyre og Frp-regjering. Det er veldig vanskelig å se for seg at disse fire partiene skal legge fram en felles regjeringserklæring hvor Fremskrittspartiet og Venstre har blitt enige om asyl- og innvandringspolitikken, og Fremskrittspartiet og KrF for eksempel har blitt enige om bistandspolitikken, sier han til TV 2. (NTB)