Venstre-opprøret fortsetter: Nytt oppgjør med Trine

Bjørn Mathisen kunne knapt tro sine egne øyne da han leste Dagbladet på lørdag. Og Trine Skei Grande har han ikke hørt fra på lenge.

MER KRITIKK: Bjørn Mathisen mener det er rart at Skei Grande aldri har ringt ham. Og hun slakter måten hun har håndtert kritikken på. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MER KRITIKK: Bjørn Mathisen mener det er rart at Skei Grande aldri har ringt ham. Og hun slakter måten hun har håndtert kritikken på. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Trine tar mannen framfor ballen, og hun gjør det igjen og igjen. Hun henger oss som kritiserer henne ut som bråkebøtter «bakerst på vindusrekka» i partiet, framfor å faktisk ta det vi sier på alvor og lytte til oss, sier Bjørn Mathisen (V) til Dagbladet.

Mathisen er mangeårig lokallagsleder i Kvæfjord Venstre. Han var én av to Venstre-politikere som nylig tok et oppgjør med Venstre-leder Trine Skei Grande og kursen hun har lagt partiet på.

Han er svært opprørt over reaksjonen fra Skei Grande i de to ukene som har gått, som han mener forsøker å glatte over og bagatellisere saken.

- Vi blir jo fortsatt ikke lyttet til! Vi blir fortsatt ikke tatt på alvor av partilederen vår! Trine bagatelliserer, hun sier det alltid er noen som ikke liker deg. Jeg hadde trodd langt bedre om henne enn en slik respons, sier han.

Vindusrekka i Venstre

Skei Grande beskrev overfor Dagbladet sine kritikere i partiet som som gjengen «bakerst på vindusrekka» som «synes du er den teiteste i verden» uansett.

Bjørn Mathisen sier partilederen hans dermed viser at hun fortsatt ikke har forstått kritikken mot henne. Han reagerer også på at Skei Grande omtalte striden som en kampanje.

- Hun går ikke inn i realitetene. Det kommer seriøse signaler fra distriktene rundt retninga Skei Grande har tatt partiet i, om politikken som føres, om samarbeidet med Frp. Men hun forstår tydeligvis ikke.

Abid Raja, som har vært i konflikt med Skei Grande i vinter, er den eneste Venstre-profilen Mathisen vil skryte av.

- Abid Raja er den ene i partitoppen som virker til å skjønne hva vi sier. Han kom på besøk til oss med en gang og lyttet til oss.

- Har Skei Grande ringt deg den siste tida, da?

Mathisen ler.

- Nei. Verken før dette eller etterpå har hun ringt meg, sier han.

- Er det overraskende for deg?

- Ja, jeg synes det er litt rart. Vi vil jo gjerne snakke med henne, vi vil diskutere problemene vi har tatt opp. Jeg hadde jo trodd at hun, i likhet med Raja, var interessert i å snakke om hva kritikken vår innebærer. Hun er hjertelig velkommen på besøk hos oss hun også i Kvæfjord, sier han.

LEI SEG: Fra talerstolen under Venstres landsstyremøte uttalte Trine Skei Grande at hun var lei seg. Her forklarer hun hvorfor. Video: Steinar Solås Suvatne / Dagbladet Vis mer

- Hun må ta oss på alvor

Venstre gjorde sin dårligste måling på lang tid da Dagbladet målte partiet til 2,2 prosent oppslutning forrige uke. Trenden fortsatte på målingen til Aftenposten denne uka - her fikk Venstre 2,6 prosent oppslutning.

- Virker Skei Grande interessert i å lytte til kritikken, synes du?

- Nei, det synes jeg ikke. Skal vi ha et grasrotnivå i Venstre, må vi i det minste bli tatt på alvor av partilederen vår.

- Men hun sa det var lov å lufte frustrasjon i Venstre. Det er vel bra?

- Hun avfeier det, sier vi er bråkebøtter som må få lov til å slenge med leppa. Det er så skuffende, for vi vil snakke om at hun har tatt Venstre flere knepp mot høyresida, og at distriktene ignoreres. Men hun vil bare avdramatisere, sier han.

Mathisen sier hans tillit til Skei Grande er blitt ytterligere svekket gjennom hennes håndtering av kritikken han kom med.

- Venstre har behov for revitalisering. Jeg kan ikke se at en partileder som har sittet i jobben i ti år er riktig person til den oppgaven.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer