Venstre-ordfører villig til sivil ulydighet mot regjeringen

850 er villige til sivil ulydighet mot sjødeponi i Førdefjorden. Ordfører Alfred Bjørlo (V) i Eid er en av dem.

- GROVT UNDERVURDERT: - Dette er vår tids Alta-sak. Den vil utløse et enormt fokus på Norge internasjonalt som jeg tror regjeringen grovt har undervurdert, sier Venstre-ordfører Alfred Bjørlo (t.v.) om et planlagt sjødeponi i Førdefjorden. Her er han i forbindelse med en partilederdebatt i 2011 sammen med Siv Jensen (FrP) og Erna Solberg (H) - medlemmer av regjeringen som Venstre støtter - og SVs Bård Vegard Solhjell (t.h.). Foto: Anita Arntzen
- GROVT UNDERVURDERT: - Dette er vår tids Alta-sak. Den vil utløse et enormt fokus på Norge internasjonalt som jeg tror regjeringen grovt har undervurdert, sier Venstre-ordfører Alfred Bjørlo (t.v.) om et planlagt sjødeponi i Førdefjorden. Her er han i forbindelse med en partilederdebatt i 2011 sammen med Siv Jensen (FrP) og Erna Solberg (H) - medlemmer av regjeringen som Venstre støtter - og SVs Bård Vegard Solhjell (t.h.). Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natur og Ungdom opplever denne helga en rekordstor tilstrømming i kampen mot et sjødeponi i Førdefjorden. Lederen, Arnstein Vestre, forteller i kveld til Dagbladet at organisasjonen nå har ei liste med 850 personer som er villige til sivil ulydighet for å stoppe planene.

En av dem som støtter helhjertet opp om dette, er Ventre-ordfører i Eid kommune, Alfred Bjørlo.

- I prinsippet mener jeg at dette er en så alvorlig sak at sivil ulydighet er et virkemiddel som vi må vurdere å bruke. Dette er vår tids Alta-sak. Den vil utløse et enormt fokus på Norge internasjonalt som jeg tror regjeringen grovt har undervurdert konsekvensen av, sier Bjørlo til Dagbladet.

Lenkegjeng I lokalavisa Firda utdypet han før helga hva dette betyr. På Firdas spørsmål om han vil gå lenger enn den tradisjonelle kampen, og «eventuelt vil delta i aksjonar med plakatar og lekkjer», svarer han:

- Eg har tenkt gjennom dette, og svaret er ja. Eg er med på aksjonar.

Til Dagbladet sier Bjørlo at han tror deponiet blir stoppet før det kommer så langt at det blir nødvendig å bruke sivil ulydighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer