KRISE: Åtte av Venstres fylkesledere tror forslaget til statsbudsjett kan ende med regjeringskrise: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KRISE: Åtte av Venstres fylkesledere tror forslaget til statsbudsjett kan ende med regjeringskrise: Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Statsbudsjettet

Venstre-politikere tror statsbudsjettet kan ende med regjeringskrise

– Hvis regjeringen sier at dette ikke er noe å forhandle om, så har de et kjempestort problem. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte av Venstres fylkesledere tror regjeringens forslag til statsbudsjett kan ende med regjeringskrise.

Ytterligere to vil ikke utelukke at det vil skje, ifølge en ringerunde Adresseavisen har gjort.

De øvrige synes det er vanskelig å vurdere eller har ingen mening. Bare én – fylkesleder i Nord-Trøndelag og stortingsrepresentant André Skjelstad – sier det ikke går mot regjeringskrise.

Partileder Trine Skei Grande var torsdag svært tydelig på at miljøprofilen i forslaget til statsbudsjett ikke er god nok. Ultimatumet om bensin- og dieselavgiftsnivået er vanskelig å forholde seg til, mener hun.

– Hvis regjeringen sier at dette ikke er noe å forhandle om, så har de et kjempestort problem. Regjeringen kan ikke regne med Venstres støtte dersom de ikke er villige til å forhandle, sier Grande.

Fylkesleder i Oppland, Roger Granum, sier regjeringens standpunkt innebærer en reell fare for regjeringskrise. Han får støtte fra partifellene i Finnmark, Østfold, Sogn og Fjordane, Agder, Buskerud, Hordaland og Rogaland.

I Oslo og Akershus vil man ikke utelukke noe. Partiledelsen vil få stor støtte i partiet om de sier at «nok er nok», mener fylkesleder Espen Ophaug i Oslo.

– Det hadde vært helt greit at man tok fra bileiere, og så kompenserte på andre måter, men nå går bileierne 900 millioner i pluss. Utslippene fra transport må ned, sier han.

(NTB)