Statsbudsjettet

Venstre-politikere tror statsbudsjettet kan ende med regjeringskrise

– Hvis regjeringen sier at dette ikke er noe å forhandle om, så har de et kjempestort problem. 

KRISE: Åtte av Venstres fylkesledere tror forslaget til statsbudsjett kan ende med regjeringskrise: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KRISE: Åtte av Venstres fylkesledere tror forslaget til statsbudsjett kan ende med regjeringskrise: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åtte av Venstres fylkesledere tror regjeringens forslag til statsbudsjett kan ende med regjeringskrise.

Ytterligere to vil ikke utelukke at det vil skje, ifølge en ringerunde Adresseavisen har gjort.

De øvrige synes det er vanskelig å vurdere eller har ingen mening. Bare én – fylkesleder i Nord-Trøndelag og stortingsrepresentant André Skjelstad – sier det ikke går mot regjeringskrise.

Partileder Trine Skei Grande var torsdag svært tydelig på at miljøprofilen i forslaget til statsbudsjett ikke er god nok. Ultimatumet om bensin- og dieselavgiftsnivået er vanskelig å forholde seg til, mener hun.

– Hvis regjeringen sier at dette ikke er noe å forhandle om, så har de et kjempestort problem. Regjeringen kan ikke regne med Venstres støtte dersom de ikke er villige til å forhandle, sier Grande.

Fylkesleder i Oppland, Roger Granum, sier regjeringens standpunkt innebærer en reell fare for regjeringskrise. Han får støtte fra partifellene i Finnmark, Østfold, Sogn og Fjordane, Agder, Buskerud, Hordaland og Rogaland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer