<strong>- SKULLE BARE MANGLE:</strong> Abid Raja mener det bare skulle mangle å øke bevilgningen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- SKULLE BARE MANGLE: Abid Raja mener det bare skulle mangle å øke bevilgningen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Statsbudsjettet:

Venstre redder rettshjelpstiltakene

Stanser kuttet på 15 millioner og øker bevilgningen med fem millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da regjeringen la fram sitt statsbudsjett i høst foreslo de å kutte 15 millioner kroner i rettshjelpstiltak som Juss-Buss, JURK (Juridisk Rådgivning For Kvinner) og Noas.

Nå er det budsjettenighet på Stortinget, og Venstre sikrer at kuttet uteblir og øker bevilgningen med fem millioner kroner.

Det betyr at rettshjelpstiltakene totalt får 20 millioner kroner.

- Skulle bare mangle

- Jeg vet at disse tiltakene gjør en svært god jobb for folk og det skulle bare mangle at vi ikke bare redder dem, men forsterker dem, sier Abid Raja, justispolitisk talsperson i Venstre til Dagbladet.

Han fortsetter:

- De gjør alle en uvurderlig innsats for vanskeligstilte.

- En viktig jobb

Flere reagerte da regjeringen foreslo å kutte i bevilgningen, og jusstudenter som gir gratis rettshjelp. En av dem var Arbeiderpartiets Lene Vågslid.

- Mange med meg er opprørt over at Høyre og Frp nå ønsker å kutte støtten til rettshjelptiltak som Juss-buss, JURK, Gatejuristen, Jushjelpa i Midt-NorgeJusshjelpa i Nord-Norge og Jussformidlingen i Bergen. Det beste som kan sies om dette, er at det er smålig, sa Vågslid til Dagbladet da kuttet ble kjent.

Ifølge Universitas utgjorde kuttet på 15 millioner, en firedel av JURKs og en tredel av JussBuss' budsjetter.

- Det er en helt klar enighet, blant politikere og samarbeidsorganisasjoner, om at vi gjør en god og viktig jobb. Dette er helt klart ikke å ta vare på rettssikkerheten i den grad man burde, uttalte leder Tonje Lilaas Larsen i JussBuss til studentavisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer