Venstre retter «sterk kritikk» mot Anundsen

Men stiller ikke mistillitsforslag.

IKKE MISTILLIT: Venstre besluttet mandag ettermiddag at de ikke kommer til å uttrykke mistillit overfor justisminister Anders Anundsen. De går i stedet for «sterk kritikk». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE MISTILLIT: Venstre besluttet mandag ettermiddag at de ikke kommer til å uttrykke mistillit overfor justisminister Anders Anundsen. De går i stedet for «sterk kritikk». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre konkluderte i ettermiddag med at de ikke kommer til å uttrykke mistillit mot justisminister Anders Anundsen. De lander i stedet på det de beskriver som en «sterk kritikk».

- Samtidig har vi en tydelig forventning om at asylavtalen følges opp. Det er ingen tvil om Venstres ståsted angående de utsendte asylbarna, og de må få prøvd saken sin på nytt, sier Venstres André Skjelstad til Dagbladet.

Ingen løfter - Hvorfor uttrykker dere ikke mistillit?

- Vi landet på at det var kritikkverdig, også utifra at de har bedt om unnskyldning, svarer Skjelstad.

- Har dere fått konkrete løfter fra regjeringa?

- Vi har ikke fått konkrete løfter, men vi forutsetter at asylavtalen følges opp. Vi mener at de må få prøvd sine saker på nytt, men det finnes ingen garanti for hvor mange som får bli, svarer Skjelstad.

Dermed har verken Venstre eller Krf valgt å følge SV og Arbeiderpartiet i deres forsøk på å felle justisministeren, og det blir heller ikke flertall i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité for å uttrykke mistillit mot Anundsen

- Uryddig av Venstre
Venstres medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen, Abid Q. Raja, sier at han har latt tvilen komme Anundsen til gode.

- Det er et sterkt alvor i et mistillitsvedtak. Dette har vært et vanskelig tvilstilfelle. Men da har jeg lært meg å la tvilen komme tiltalte til gode. Det har vi kommet fram til etter en meget grundig vurdering, sa Raja på ettermiddagens pressekonferanse.

Samtidig som kontrollsaken løper, foregår det forhandlinger på borgerlig side om skjebnen til 80 asylbarn som i fjor ble sendt ut av landet.

I en merknad til saken foreslår Raja at kontrollkomiteen forutsetter at det blir en løsning for asylbarna.

- En uryddig sammenblanding av oppgavene til de ulike komiteene, sier Arbeiderpartiets Jette Christensen til NTB.

VG skrev lørdag at KrF har stilt et ultimatum om at de lengeværende asylbarna som er sendt ut av landet i fjor høst skal få saken sin vurdert på nytt.

Ordknapp statsminister Statsminister Erna Solberg var svært ordknapp om KrFs asylbarn-ultimatum da hun møtte pressen i forbindelse med Høyres landsstyremøte i dag.

- Jeg kommer ikke til å si noe om dette, men vi jobber med saken, sier Solberg til Dagbladet.

Hun gjør det klart at hun vil svare Knut Arild Hareide direkte om hvorvidt de lengeværende asylbarna som ble sendt ut av landet i fjor høst, vil få behandlet saken sin på nytt.

Når dette spørsmålet vil besvares, har hun heller ikke lyst til å si noe om.

Trengte mer tid For fire dager siden ba både Venstre og Krf om mer tid for å konkludere i spørsmålet om mistillit.

- Det er enkelte uklarheter og spørsmål som må besvares - det har vi ikke rukket i dag, sa Abid Q. Raja til Dagbladet da.

De avholdt da parallelle gruppemøter, men kom til den samme hovedkonklusjonen om å bruke mer tid på spørsmålet.

Også når det gjelder den endelige beslutningen er partiene samstemte.

Men på spørsmål i forrige uke om partiene koordinerte sine konklusjoner, kom Krfs Hans Fredrik Grøvan med følgende svar til Dagbladet:

- Nei, vi har ikke kommunisert underveis i disse møtene.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer