Venstre retter «sterk kritikk» mot Anundsen

Men stiller ikke mistillitsforslag.

IKKE MISTILLIT: Venstre besluttet mandag ettermiddag at de ikke kommer til å uttrykke mistillit overfor justisminister Anders Anundsen. De går i stedet for «sterk kritikk». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE MISTILLIT: Venstre besluttet mandag ettermiddag at de ikke kommer til å uttrykke mistillit overfor justisminister Anders Anundsen. De går i stedet for «sterk kritikk». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre konkluderte i ettermiddag med at de ikke kommer til å uttrykke mistillit mot justisminister Anders Anundsen. De lander i stedet på det de beskriver som en «sterk kritikk».

- Samtidig har vi en tydelig forventning om at asylavtalen følges opp. Det er ingen tvil om Venstres ståsted angående de utsendte asylbarna, og de må få prøvd saken sin på nytt, sier Venstres André Skjelstad til Dagbladet.

Ingen løfter - Hvorfor uttrykker dere ikke mistillit?

- Vi landet på at det var kritikkverdig, også utifra at de har bedt om unnskyldning, svarer Skjelstad.

- Har dere fått konkrete løfter fra regjeringa?

- Vi har ikke fått konkrete løfter, men vi forutsetter at asylavtalen følges opp. Vi mener at de må få prøvd sine saker på nytt, men det finnes ingen garanti for hvor mange som får bli, svarer Skjelstad.

Dermed har verken Venstre eller Krf valgt å følge SV og Arbeiderpartiet i deres forsøk på å felle justisministeren, og det blir heller ikke flertall i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité for å uttrykke mistillit mot Anundsen

- Uryddig av Venstre Venstres medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen, Abid Q. Raja, sier at han har latt tvilen komme Anundsen til gode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.