Venstre satser 713 mill kr på barn i fattige familier

- Unger skal ha like sjanser samme hvor de er bosatt, sier Trine Skei Grande.

OPPVEKST: Trine Skei Grande legger fram Venstres alternative budsjett mandag, men røper allerede nå at partiet viderefører sitt bidrag for å gi barn likere oppvekstvilkår i Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OPPVEKST: Trine Skei Grande legger fram Venstres alternative budsjett mandag, men røper allerede nå at partiet viderefører sitt bidrag for å gi barn likere oppvekstvilkår i Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi tror at barnehage og SFO er viktig både i kampen mot barnefattigdom og i kampen for bedre integrering, sier Trine Skei Grande.

- Da må vi nå alle familiene som det faktisk gjelder. Derfor mener Venstre det er viktig å få til gratis kjernetid for de med dårligst råd, samt å redusere prisene. Det gjorde vi i 2015-budsjettet og fortsetter satsingen i 2016-budsjettet, sier Venstre-lederen.

Utvider ordningen - Nå setter vi av penger til å  utvide ordningen med gratis kjernetid, det vil si gratis halvdagsplass, i barnehagen for lavinntektsfamilier til å gjelde også for 3-åringer. I fjorårets budsjett fikk vi på plass en slik ordning for 4- og 5-åringer i lavinntekstfamilier, minner hun om.
 
2100 barnehageplasser Partilederen opplyser at 713 millioner kroner er øremerket noen av landets yngste i det alternative statsbudsjettet som Venstre legger fram mandag.

385 mill kr settes av til å etablere 2100 nye barnehageplsser. 100 mill til gratis SFO og 153 mill til gratis barnehage for lavinntektsfamilier.

I tillegg vil Venstre bruke 75 mill på diferensiert foreldrebetaling i SFO.

Treffsikkert - Vi mener at hvis du har dårlig råd så skal du få denne oppbackingen uansett hvilken bydel eller kommune du bor i. Jeg ønsker at unger skal ha like sjanser samme hvor de er bosatt, sier Skei Grande.

- Mange stilte spørsmål ved om vi når de fattigste ved de inntektsgrensene vi satte for 2015-budsjettet. Nå viser det seg at halvparten av alle enslige forsørgere i Norge dro nytte av tiltaket.

- Det er den gruppa vi virkelig ønsker skal ha råd til å ha barna i barnehage. Det er et veldig treffsikkert tiltak, sier Venstre-lederen.

Sosiale grep Hun har stor tro på at partiets forslag også vil stå seg når budsjettforhandlingene er over.

- Ja, Venstre kommer til å vise at vi kan ta viktige sosiale grep, redde miljøet og fikse flyktningkrisa samtidig, sier Trine Skei Grande.