Full forvirring etter Sivs Facebook-post

Venstre sier nei til å øke støtten til HRS

Ifølge Frp-leder Siv Jensen er regjeringspartiene blitt enige om å endre tilskuddet til omstridte Human Rights Service. Det avvises blankt i Venstre.

STØTTE: Human Rights Service (HRS) fikk kuttet støtten med en halv million kroner i forslaget til statsbudsjett. Nå varsler Siv Jensen at kuttet vil bli droppet.

 Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STØTTE: Human Rights Service (HRS) fikk kuttet støtten med en halv million kroner i forslaget til statsbudsjett. Nå varsler Siv Jensen at kuttet vil bli droppet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finanspolitisk talsperson Abid Raja sier Venstres stortingsgruppe så sent som onsdag i forrige uke - enstemmig - gikk imot å reversere budsjettkuttet til HRS.

- Jeg kjenner meg derfor ikke igjen i at regjeringspartiene på stortinget er enige om dette, og dette medfører ikke riktighet, sier Raja til Dagbladet.

Han viser til at støtten til HRS ble kuttet i regjeringens eget budsjettforslag.

- Min jobb er å bidra til å få flertall for budsjettet, og da er det KrFs sine krav som er viktige inn i forhandling. Og jeg håper vi kan forhandle med Krf fra uka som kommer, og håper de lander på borgelig side på fredag, sier Raja.

Facebook-post

Det skapte sterke reaksjoner innad i Fremskrittspartiet at Human Rights Service (HRS) fikk kuttet støtten med en halv million kroner i forslaget til statsbudsjett.

Tirsdag la partileder og finansminister Siv Jensen ut en Facebook-post der hun langt på vei varsler at kuttet vil bli omgjort.

– Etter at statsbudsjettet ble lagt fram har det vært debatt om redusert støtte til enkelte frivillige organisasjoner. Det lytter vi til. Regjeringspartiene har derfor blitt enige om å finne en løsning knyttet til foreslåtte endringer på enkelte tilskudd til frivillige organisasjoner, herunder Retretten, Wayback, Ecpat, Frelsesarmeen, Antirasistisk Senter og Human Right Service (HRS), skriver Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer