Venstre sier nei til å søke EU-medlemskap

EU-debatten over på på Venstres landsmøte. Følg direkte her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): Salen var delt nesten på midten under EU-debatten på Venstres landsmøte. Siste taler ut før avsteminigen var partileder Lars Sponheim, som tydeligvis ikke fryktet noen ny splittelse i partiet, uavhengig av resultatet.-  Dette partiet har vært gjennom mange stolte øyeblikk, denne debatten har vært et av dem, både grunn av tonen og kvaliteten, sa Sponheim rett før avstemningen.

Da stemmene var talt opp ble det klart at 114 delegater var mot å søke EU-medlemskap, 102 var for å søke.Dermed vant neisiden med knapp margin, som under landsmøtet i 2005.

- Ikke tjent med å søke Sponheim brukte sitt innlegg til å gi sin støtte til dem som ikke vil søke i neste stortingsperiode.

- Jeg ga utrykk for at jeg er på vei fra nei til ja, det er det ingen tvil om. Her står det en ja-mann, men jeg mener det er åpenbart at Norge ikke er tjent med å søke i denne perioden, sier Sponheim.Debatten har gått heftig for seg de siste dagene, både i korridorene og fra talerstolen.

Tredjekandidat foran stortingsvalget fra Oslo, Alvhild Hedstein, mener både Norge og verden har mer å tjene på at Norge står utenfor EU.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer