Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Venstre skal diskutere regjeringsdeltakelse

Hareide vil vurdere å gå i regjering dersom Venstre vil det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF-leder Knut Arild Hareide vil vurdere å gå i regjering dersom Venstre vil det. Venstre skal diskutere saken til helgen.

Ifølge Dagsavisen sier sentrale kilder i Venstre at det ikke foreligger konkrete planer om å gå inn i regjering nå, men spørsmålet skal diskuteres på partiets årlige strategiseminar til helgen.

Etter det Dagsavisen erfarer er mange fornøyd med samarbeidsformen mellom regjeringspartnerne Høyre og Fremskrittspartiet og de to støttepartiene Venstre og KrF. Men flere i Venstre ser nå mer positivt på regjeringsdeltakelse enn tidligere.

Ifølge avisen peker noen på at det vil være aktuelt for Venstre å tre inn i regjering i etterkant av lokalvalget i 2015. Andre mener det bør skje allerede i år. Flere kilder mener det ikke er så viktig at KrF blir med.

- Jeg mener dette er gode signaler. Blir det fire partier i regjering, vil det styrke regjeringen ved at man kan få gjennom politikk enklere i et mer langsiktig perspektiv. Nettopp det gjør de best når alle partiene er representert rundt bordet, sier Vibeke Madsen, sjefen for næringslivets nest største organisasjon, Virke.

(NTB)