Venstre-skepsis til regjering

Et mindretall på 25 prosent av fylkesledere vil ikke i regjering med Frp. I helgen skal partiet bestemme seg.

SPLITTET PARTI: Trine Skei Grandes Venstre er splittet i spørsmålet om regjeringsdeltakelse sammen med Siv Jensen og Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SPLITTET PARTI: Trine Skei Grandes Venstre er splittet i spørsmålet om regjeringsdeltakelse sammen med Siv Jensen og Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I flere måneder har Venstre-ledelsen vært i sonderingssamtaler med Frp og Høyre. Nå blir det alvor.

I sin tale til landsstyret i helgen vil Trine Skei Grande fortelle om de vil avslutte regjeringssamtalene eller gå inn i reelle forhandlinger om å danne en regjering med Høyre og Frp.

- Til helgen er sonderingene avsluttet, da vet vi om vi skal gå i regjeringsforhandlinger, eller ikke, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet tidligere i uka. I dag møter hun sentralstyret for å forberede den viktige avgjørelsen.

Venstre er på ingen måte enige internt om hva som er riktig strategi.

Motstand

En ringerunde til lederne fylkeslagene, viser at 5 av 19 – eller 26 prosent er negative til å gå inn i regjering med Frp.

Fire er klart positive. Resten er enten åpne for begge alternativer, eller vil avvente partiledelsens redegjørelse. To ønsker ikke å si hvor de står, og en har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Fylkeslederen i Vestfold er en av dem som målbærer motstanden, sammen med Finnmark, Hedmark og Aust-Agder og lederen i Buskerud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer