Slaget om EØS

Venstre-skryt av Jonas, Hadia og Espen

- Fortjener honnør for forsvar av EØS-avtalen, sier Venstres parlamentariske leder Terje Breivik.

ROSER AP-TOPPER: En blid nestleder og parlamentarisk leder i Venstre, Terje Breivik, mener det er grunn til å rose Ap-toppene Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik og Espen Barth Eide for å forsvare EØS-avtalen. Det er nå het debatt i fagbevegelsen, først og fremst i Fellesforbundet, om EØS-avtalens virkemåte. Mange mener avtalen fører til sosial dumping. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ROSER AP-TOPPER: En blid nestleder og parlamentarisk leder i Venstre, Terje Breivik, mener det er grunn til å rose Ap-toppene Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik og Espen Barth Eide for å forsvare EØS-avtalen. Det er nå het debatt i fagbevegelsen, først og fremst i Fellesforbundet, om EØS-avtalens virkemåte. Mange mener avtalen fører til sosial dumping. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik og Espen Barth Eide fortjener honnør for måten de har forsvart EØS-avtalen på. Det mener Venstres nestleder og parlamentariskeleder Terje Breivik.

Han ber Ap-ledelsen «stå fjellstøtt» i støtten til EØS.

Slaget om EØS

Denne uka står slaget om EØS-avtalen på Fellesforbundets landsmøte. Det kan gå mot en utredning av handlingsrommet i EØS-avtalen, eventuelt av alternativer til EØS-avtalen. I morgen går debatten, mens ulike forslag går til en redaksjonskomite. Onsdag er det votering.

Eller det kan ende med at Fellesforbundet, som er det største forbundet i privat sektor i LO, sier nei til avtalen. Det kan i sin tur påvirke hele LO, og utgjøre et press på Ap.

Støre slo i et intervju med Dagbladet før Fellesforbundets landsmøte fast at Ap står fast på EØS-avtalen. Men Støre stiller seg åpen for en utredning om handlingsrommet i avtalen.

- Direkte ødeleggende

Terje Breivik i Venstre viser til at Norge i fjor eksporterte varer for 300 milliarder kroner til EØS-land og hver fjerde ansatte i norsk næringsliv jobber i en eksportbedrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer