Venstre snuser på sperregrensen

Norges eldste parti kan bli valgjokeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere meningsmålinger de siste dagene har vist at Venstre er i fremgang. I en undersøkelse fra Sentio som Klassekampen, Nationen og Dagen presenterte i går får partiet 4,3 prosents oppslutning. Dermed er partiet inne på tinget med sju mandater.

Valgjoker

I Aftenposten i dag går også Venstre frem. Partiet får 3,9 prosent oppslutning, en fremgang på 0,3 prosentpoeng. Dette gir ett mandat på tinget.

Flere Høyre-velgere har de siste ukene gått sammen om å støtte Venstre økonomisk, slik at partiet kan sette mer trykk på sin valgkamp i sluttspurten opp mot 12. september.

Om Venstre kommer over sperregrensen på fire prosent, får partiet godt betalt med mandater i et nytt Storting. Dette kan, om Høyre og KrF også gjør et godt valg, føre til at dagens regjering blir sittende. Faren er selvsagt at Venstre bare spiser av KrF og Høyres velgere, men det har ikke skjedd foreløpig.

KrF frem, Frp tilbake

Arbeiderpartiet faller mest tilbake på Aftenpostens måling denne uken. Oppslutningen er på 29,9 prosent, noe som samsvarer mer med andre målinger.

Frp går også tilbake, 2,6 prosentpoeng, og har nå støtte blant 17,7 prosent av velgerne. Høyre øker forspranget til SV, og de to partiene har henholdsvis 17 og 12,8 prosent oppslutning på Aftenposten sin måling.

KrF går også frem til 8,2 prosent oppslutning, mens Senterpartiet står på stedet hvil med 5,6 prosent. RV og Kystpartiet får 1,6 og 1,5 prosents støtte, men kategorien andre partier har en samlet oppslutning på 1,8 prosent.