Venstre stemmer ned SVs asylbarn-forslag

Ble beroliget av justisminister Anders Anundsen (Frp).

STEMMER NED ASYLBARNFORSLAG: Venestres justispolitiske talskvinne Iselin Nybø ble beroliget av Anders Anundsen i går. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STEMMER NED ASYLBARNFORSLAG: Venestres justispolitiske talskvinne Iselin Nybø ble beroliget av Anders Anundsen i går. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre og KrF ble satt i en skvis mandag da SV foreslo umiddelbar stans i retur av asylbarn.

Forslaget SV-leder Audun Lysbakken fremmet under mandagens trontaledebatt er mer eller mindre identisk med det regjeringens to støttepartier selv har fremmet og stemt for i Stortinget tidligere.        

Nå gjør imidlertid Venstre det klart at partiet ikke vil stemme på SVs forslag - som dermed faller. 

Beroliget av Anundsen Grunnen til at Venstre ikke støtter SVs forslag, er at partiet har latt seg berolige av justisminister Anders Anundsen (Frp) forsikringer i Stortinget i går. Da gjorde han det klart at regjeringen: 

• ikke prioriterer å kaste ut lengeværende asylbarn, og at dette er en oppmykning sammenligent med den rødgrønne regjeringens regime fra 2013.  • at intensjonen med regjeringens forslag til en varig løsning for de lengeværende asylbarna, er å styrke hensynet til barns beste.

Anundsen viste til den massive motstanden forslaget møtte da det var ute på høring. 

- Det betyr at vi må ha en ordentlig, grundig gjennomgang av hva som skal være oppfølgingen av det, ikke minst fordi regjeringen har en avtale med Kristelig Folkeparti og Venstre. Det betyr at vi i den oppfølgingen må være i nær dialog også med Kristelig Folkeparti og Venstre. Det er ingen tvil om at intensjonen i denne avtalen er at det skulle være økt vektlegging på lengeværende barns situasjon, og hvis vi ikke har klart å oppnå det, må vi i tilfelle korrigere kursen, sa han da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer