Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre styrer vekk fra dødshjelp:
- Veldig positivt

Abid Raja er fornøyd med eget parti.

MOT UTREDNING: Abid Raja. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MOT UTREDNING: Abid Raja. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsstyret i Venstre stiller seg ikke bak formuleringen fra en delt programkomité om å «utrede muligheter for å tillate» aktiv dødshjelp.

Forrige gang Unge Venstre foreslo å åpne for eutanasi, sa landsmøtet nei. Denne gangen gikk ikke ungdomspartiet like høyt ut og foreslo i stedet at partiet skulle vurdere muligheten.

Venter mer debatt

Det gikk gjennom programkomiteen, men Abid Raja og Terje Breivik tok dissens. Da landsstyret gikk gjennom 2.500 tilleggsforslag til programmet, stilte de seg ikke bak punktet om dødshjelp, skriver Vårt Land.

- Det var svært positivt at landsstyret satte ned foten for dette, selv om det ventes debatt om dødshjelp under selve landsmøtet, sier stortingsrepresentant Raja.

Unge Venstre for

Men selv om det ligger an til debatt, tror Unge Venstres leder det kan bli vanskelig å få gjennomslag uten å ha landsstyret i ryggen.

- Optimismen min er nok noe mindre nå. Men forslaget skal behandles, og i dette spørsmålet avviker politikernes oppfatning fra folk flest. Også i en landsmøtesal kan det mottakelsen bli annerledes enn man tror. Derfor er jeg spent på utfallet, sier Tord Hustveit.

Landsstyret støtter derimot opp om forslaget om å tillate såkalt altruistisk surrogati, der en kvinne bærer fram et barn for en slektning eller venninne. Også her tok Raja og Breivik dissens, men vant altså ikke fram i landsstyret.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media