UTELUKKER IKKE REGJERING: Venstre-topp Guri Melby og partileder Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UTELUKKER IKKE REGJERING: Venstre-topp Guri Melby og partileder Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Venstre-topp: - Utelukker ikke å gå i regjering med Frp

Sentralstyremedlem Guri Melby sier partiet holder døra åpen for å gå i regjering med Frp og Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sentralstyremedlem i Venstre, Guri Melby, sier i dag at det er aktuelt for Venstre å gå i regjering med Frp.

- Det er helt naturlig at regjeringsspørsmålet kommer på bordet i dag. Vi trenger å få oversikt over hvilke alternativer vi har, og det må vi snakke gjennom, sier Melby til NRK.

- Så du utelukker ikke regjeringssamarbeid med Frp?

- Nei, jeg utelukker det ikke, sier Melby til kanalen.

Venstres sentralstyre møtes tirsdag klokken 16 på Venstres hus på Youngstorget.

Venstre, som har vært støtteparti for den borgerlige regjeringen, har vært garantist for den borgerlige regjeringen. I gårsdagens valg krøp partiet seg over sperregrensa og skaffet åtte mandater på Stortinget. Dermed kan de få en sentral rolle i å danne en ny borgerlig regjering.

Partileder Trine Skei Grande utelukker heller ingenting.

- Akkurat nå er vi ikke kategoriske på noen ting, sier Grande til NTB.

Hun er i skyene over valgresultatet og sier Venstre har brutt en «magisk forbannelse». Partiet har aldri vært over sperregrensen på 4 prosent i to valg på rad siden ordningen med utjevningsmandater ble innført i 1989.

- Vi er klare for å snakke med de andre borgerlige partiene og avventer statsministerens møteplan. Men jeg håper jeg kan ta en langhelg fri, sier Grande til NTB.

Klokken 16 møtes sentralstyret i Venstre for å diskutere veien videre. Grande vil på direkte spørsmål ikke utelukke at partiet kan komme til å gå inn i regjeringen eller inngå en ny samarbeidsavtale.

- Vi gikk ikke til valg på en samarbeidsavtale, men det gjorde vi ikke for fire år siden heller. Når det gjelder regjering, er vårt førstevalg en blågrønn regjering med Høyre og KrF. Det kommer vi fortsatt til å jobbe for, sier hun.

Grande mener det fortsatt er viktig for sentrumspartienes samlede innflytelse at Venstre og KrF holder sammen, selv om de i neste periode vil være på vippen hver for seg. Et samarbeid med Ap og de rødgrønne går hun langt i å avvise.

- Vi gikk til valg på Erna som statsminister. Det kødder vi ikke med, sier hun.

Saken oppdateres