- VELDIG SPENNENDE: - Det er veldig spennende omkring de store byene, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen, som avla sin stemme på Ila skole tidligere i dag.. Her er han på Venstres valgvake klokka åtte i kveld.Foto: Halldor Hustadnes
- VELDIG SPENNENDE: - Det er veldig spennende omkring de store byene, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen, som avla sin stemme på Ila skole tidligere i dag.. Her er han på Venstres valgvake klokka åtte i kveld.Foto: Halldor HustadnesVis mer

Venstre-topper i helspenn før byrådsmakta avgjøres i Oslo

Venstres nestleder Ola Elvestuen vil ikke spå om hvordan det ender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstres nestleder Ola Elvestuen la ikke skjul på hvor spent han var, da han litt før klokka åtte kom inn Venstres valgvake i Ingeniørenes Hus i Oslo.

Da Dagbladet ville vite hvordan han tror kampen om byrådsmakta ender, var dette den eneste spådommen han ville gi:
- Jeg tror det er veldig jevnt.

Byrådskampen i Oslo ligger an til å bli det kanskje aller mest spennende - og knivskarpe - oppgjøret i landet i dette valget.

Venstres oppslutning kan bli avgjørende, når det skal avgjøres om Høyre-ordfører Fabian Stang og byrådet ledet av Stian Berger Røsland får fortsette med Venstre som byrådspartner.

Godt nok? Elvestuen føler at partiet har kjempet godt i valgkampen. Likevel kan det holde hardt.

- Vi mener at vi har gjort en god valgkamp, og har klart å mobilisere, men spørsmålet er om det har vært nok, sier Elvestuen til Dagbladet.

Venstres målinger i Oslo har variert mellom seks og åtte prosent, og alt under sju prosent vil bli regnet som et dårlig valg, sies det i kveld i korridorene i Ingeniørenes Hus. 

- Parti i floraen Skal byrådet fortsette, bør nok Venstre holde stillingen i forhold til forrige kommunevalg. En viktig trussel er Miljøpartiet De Grønne, som har hatt et slags gjennombrudd i denne valgkampen.

Men Elvestuen foretrekker å omtale partiets kanskje farligste rival blant miljøpartiene i nøkterne vendinger.

- Vi forholder oss til dem som til andre partier. De ligger jo lenger ute på venstresida enn Venstre. Det er et parti i partifloraen, sier Elvestuen.

Nå er spørsmålet hvilket av de to partiene som skal blomstre i natt.