Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre-topper vurderer legalisering av narkotika

– Flere rusmidler, som cannabis og LSD, er mindre skadelige enn alkohol.

STØTTER: Partiets helsepolitiske talsmann Carl-Erik Grimstad er med og fremmer forslaget. Foto: NTB Scanpix
STØTTER: Partiets helsepolitiske talsmann Carl-Erik Grimstad er med og fremmer forslaget. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Flere rusmidler, som cannabis og LSD, er mindre skadelige enn alkohol. Vi mener at en del av de rusmidlene som i dag er forbudt, må reguleres på en annen måte og vil vurdere salg i kontrollerte former, sier Hansmark til Aftenposten.

Sammen med partiets helsepolitiske talsmann Carl-Erik Grimstad og byråd for sosial, bolig og inkludering i Bergen, Erlend Horn, foreslår han å «klassifisere rusmidler etter skadepotensial og regulere tilgangen til dem deretter».

Regjeringen har nylig satt ned et utvalg som skal forberede en rusreform hvor behandling står i sentrum, i stedet for straff.

– Rusreformen vil sørge for at vi slutter å putte narkomane i fengsel, men den tar seg ikke av et annet problem – et stort, svart marked med kyniske kriminelle og farlige stoffer med ukjent innhold. Da må vi se på løsninger også der, sier statssekretær i Justisdepartementet, Sveinung Rotevatn (V).

Han viser til Canada og stater i USA som har legalisert cannabis, hvor bruken ikke har økt mye etter at salget kom inn i lovlige former. Han tror heller ikke rekruttering til tyngre stoffer vil øke.

– Folk begynner ikke med heroin selv om de drikker vin, sier Rotevatn.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!