Venstre-Trine med skattefrieri

- En håndsrekning til regjeringspartiene.

- KULT FOR VENSTRE-FOLK: - Jeg har lyst til å lage et budsjett som også Venstre-folk syns er kult. Det gjorde de ikke med det som regjeringen la fram. Og det virke jo som om ikke folket syns det er så bra heller, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet. I dag la hun fram partiets alternative budsjett - nå starter budsjettforhandlingene med regjeringen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- KULT FOR VENSTRE-FOLK: - Jeg har lyst til å lage et budsjett som også Venstre-folk syns er kult. Det gjorde de ikke med det som regjeringen la fram. Og det virke jo som om ikke folket syns det er så bra heller, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet. I dag la hun fram partiets alternative budsjett - nå starter budsjettforhandlingene med regjeringen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når Venstre-delegasjonen setter seg ved forhandlingsbordet på Stortinget i morgen, er ikke Venstre-lederen i tvil om hvor slaget kommer til å stå: Skatter og avgifter.      - Jeg tror nok skatte-og avgiftspolitikken blir krevende. Vi har lagt fram noe i dag som vi mener kan være en god løsning for de andre. Og mye av den kritikken som er retta mot regjeringens opplegg, mener jeg vi svarer på i det forslaget som ligger her nå.  Vi har lagt mye jobb i det, så jeg håper det oppfattes ikke bare som provoserende, men også som en håndsrekning, sier Trine Skei Grande til Dagbladet. 

Nærmere de blå på formueskatt Som Dagbladet har omtalt tidligere, sier KrF i sitt budsjett tvert nei til Høyre/Frp-regjeringens skattelettelser på 8,3 milliarder.

Partiet vil beholde dagens nivå på formuesskatten, men vil vri avgifter i grønn retning. 

Venstres forslag ligger nærmere regjeringens, som går ut på å heve innslagspunktet fra 1 million kroner til 1,2 og redusere prosentsatsen fra 1 prosent til 0,75.

Det vil si at alle med mer enn 1,2 millioner kroner i formue må betale 0,75 prosent av dette i skatt.      Frp før og nå Venstre beholder prosentsatsen på formuesskatten. Samtidig heves innslagspunktet til 2,2 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer