Venstre-Trine raser mot Frp

- Lever i et annet klimaunivers.

RASER: Venstre-leder Trine Skei-Grande raser mot Frp, som i dag i besluttet at de vil stemme mot klimavtalen Kyoto 2. Her er hun fotografert sammen med Frp-leder Siv Jensen i en annen anledning. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
RASER: Venstre-leder Trine Skei-Grande raser mot Frp, som i dag i besluttet at de vil stemme mot klimavtalen Kyoto 2. Her er hun fotografert sammen med Frp-leder Siv Jensen i en annen anledning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venstre-leder Trine Skei Grande går knallhardt ut mot Frp, som i dag besluttet at de vil stemme nei til den nye klimaavtalen Kyoto 2.

Frp er ikke bare på en annen planet i klimapolitikken - de er i et annet univers og stiller seg selv på sidelinjen i klimapolitikken, mener Venstre. 

-  Det er trist og kunnskapsløst når Frp markerer Verdens Miljøverndag ved å si nei til Kyoto 2- avtalen. Partiet er åpenbart ikke bare på en annen planet, men i et annet univers i klimapolitikken. Dette viser at det trengs et sterkt Venstre på Stortinget og i regjering dersom landet skal få en ny borgerlig blågrønn regjering som vil føre en mer ambisiøs klimapolitikk enn de rødgrønne, sier Venstre-lederen i en pressemelding fra partiet.   

- Stikker hodet i sanden - Forskere, norsk næringsliv, folk flest og de tre andre borgerlige partiene støtter Kyoto 2 og anerkjenner at klimaendringene er menneskeskapte. Det er kun FrP som stikker hodet i sanden og ikke vil innse at klimaendringene er menneskeskapt og fører til mer nedbør, varmere og villere vær, fortsetter hun.

- En ny blågrønn borgerlig regjering må føre en mer ambisiøs klimapolitikk enn de rødgrønne. Her stiller FrP seg på sidelinjen fordi det ikke er flertall på Stortinget for FrP sin klimapolitikk, mener partilederen.

-  Klimautfordringene må løses, og Norge må ta et større ansvar. Det er både økonomisk og teknisk mulig å redusere klimautslippene raskt, men det krever politisk handlekraft og nytenkning. Den nytenkningen finnes i alle de andre borgerlige partiene, men ikke i FrP.

Frp: - Symbolpolitikk Fredag la regjeringen fram forslag om at Stortinget skal godkjenne endringene i Kyotoprotokollen. Disse ble forhandlet fram i Doha i desember, og blir omtalt som Kyoto 2-avtalen. Denne forplikter Norge til å kutte klimagassutslipp i perioden 2008 til 2013 med 30 prosent sammenlignet med 1990-utslippene, ifølge NTB.

Mens Høyre, Venstre og KrF vil stemme for, ville Frp diskutere saken i stortingsgruppa først - og i dag kom altså konklusjonen. Frp's miljøpolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, begrunnet neiet med at den nye Kyoto-avtalen er «symbolpolitikk».

Leder av Naturvernforbundet Lars Haltbrekker er også kritisk til Frp's avgjørelse. 

- Frp sier nei til verdens eneste forpliktende avtale som skal kutte klimagassutslippene. De skyver hensynet til norsk industri foran seg. Men NHO organisasjonen Norsk Industri sier at de er for avtalen. Jaja, skriver han på sin Facebook-side.