Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bråket i Venstre

Venstre under sperregrensen på nok en måling

For tredje gang. Målingen gir rødgrønt flertall på Stortinget.

SNAKKER IGJEN. Nok en gang ligger Venstre under sperregrensa. Bråket mellom leder Trine Skei Grande og nestlederen Abid Raja har neppe gitt flere velgere. Her er de to avbildet da de var gjester i programmet Debatten på NRK etter å ha skværet opp denne uka. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SNAKKER IGJEN. Nok en gang ligger Venstre under sperregrensa. Bråket mellom leder Trine Skei Grande og nestlederen Abid Raja har neppe gitt flere velgere. Her er de to avbildet da de var gjester i programmet Debatten på NRK etter å ha skværet opp denne uka. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre ligger under sperregrensen for tredje gang på en ny meningsmåling. På målingen, som er utført av Norfakta for Klassekampen og Nationen, får Venstre en oppslutning på 3,8 prosent, en tilbakegang på 0,8 prosentpoeng.

- Dessverre har Venstre hatt noen måneder med relativt svake målinger. Alt har vaket rundt sperregrensen. Uavhengig av hva som skjer akkurat nå, ville vi hatt en jobb med å løfte oss, sier Sveinung Rotevatn til Klassekampen. Han er statssekretær i Klima og miljødepartementet.

Han sier til avisen at det ikke er noen lederdiskusjon på trappene i partiet til tross for svake målinger og personkonflikter.

Også KrF havner under sperregrensen på denne målingen, som gir rent rødgrønt flertall til Ap, SV og Sp. De ville til sammen fått 89 mandater på Stortinget, fire flere enn det som er nødvendig for å danne flertall.

I tillegg ville Rødt ha fått ett mandag og MDG to mandater på Stortinget dersom denne målingen var et valgresultat.

SV bykser fram 2,4 prosent i målingen. For de øvrige partiene er det bare mindre endringer.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 28,4 prosent (-0,7), SV 7,4 (+2,4), Rødt 3,1 (-0,8), Sp (11,6 (-0,2), KrF 3,8 (-0,2), V 3,0 (-0,8), Høyre 25,9 (-0,2), Frp 12,0 (-1,2), MDG 2,5 (+0,3) og Andre 2,4 (+1,5).

PARTERAPI: Etter at Trine Skei Grande og Abid Raja skværet opp direkte på NRK torsdag kveld, har flere dratt sammenlikninger med NRK serien «Parterapi». Kommunikasjonsrådgiver Elizabeth Hartmann mener det hele virket som en forestilling som var innøvd på forhånd. Video: NRK, Twitter, Kristoffer Løkås/Dagbladet. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!