Venstre varsler bråk til helga: - Hadde tenkt at det er ødeleggende, hadde jeg vært Erna

Holder nytt krisemøte om asylbarnsaken nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre, Frp, KrF og Venstre har hatt krisemøter både i går og i dag, men fortsatt er de ikke enige.

Nå holder de nok et krisemøte.

- Jeg har fått med meg et tydelig mandat fra min stortingsgruppe. Det skal jeg ta med meg inn i møtet, sier Venstres Trine Skei Grande på vei inn i salen.

Frist før landsmøtet Dersom krisen ikke blir løst før fredag klokka 13, så kommer det til å koke over for Venstres tillitsvalgte. Flere sier til Dagbladet at Venstre da må bryte ut av det borgerlige samarbeidet. Dagbladet møtte Venstre-lederen før hun gikk inn i det forrige krisemøtet i dag.

Hun sier at hadde hun vært Erna, så ville hun tenkt at det neppe er lurt å utsette samarbeidet med Høyre og Frp for den edder og galle som vil spys fra Venstres talerstol i helga.

- Ikke bekymret for brudd
- Er du bekymret for at det kan komme til det punktet hvor dere må vurdere samarbeidsavtalen? spør Dagbladet Skei Grande.

- Nei, jeg tror Venstre er veldig samlet på akkurat dette området. Og det Venstres landsmøte vet, er at nå er det 80 barn som har fått et opphold i Norge som de ikke ville fått med rødgrønt regelverk.

- Og vi får ikke til noe mer med Arbeiderpartiet, som har soleklart sagt at de er både mot en liberalisering av regelverket og de er imot å hente barn, sier Grande til Dagbladet.

- Bør bekymre andre - Er du bekymret for at det blir en storm fra talerstolen på landsmøtet, mot regjeringssamarbeidet, hvis saken ikke er løst?

- Det bekymrer ikke meg, men det burde kanskje bekymre andre, svarer Skei Grande.

- Men det kan være ganske ødeleggende for firepartisamarbeidet hvis det spys edder og galle fra den talerstolen, sånn som det kan gjøre hvis denne saken ikke blir løst?

- Ja, hvis jeg hadde vært statsminister, så hadde jeg tenkt det, sier Grande til Dagbladet.

Frp-ere anklager KrF og Venstre Sentrale Frp-ere sier i dag til Dagbladet at asylbarnsaken kunne vært løst for lengst, dersom Venstre og KrF hadde gått stillere i dørene.
Uten ultimatum og tidsfrister.

Ved å opptre på denne måten har de spent buen så stramt at det vil innebære en unødvendig smertefull innrømmelse for Frp å i full offentlighet måtte bøye av for deres ultimate krav, sier Frp-kildene til Dagbladet.

- Burde dere gått fram annerledes og tatt opp dette med innestemme? spør vi Venstres Trine Skei Grande.

- Det gjorde vi for 183 dager siden. Når man ikke blir hørt på 183 dager av en justisminister, når han har fått en beskjed, så blir stemmen litt høyere, svarer hun.

Og etter det forrige krisemøtet i formiddag sa hun følgende om hva status er:

- Vi er ikke helt enige, men det går framover.