Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre varsler PST om Raja-trussel

Venstre-ledelsen har oversendt en trussel mot Abid Raja i kommentarfeltet på Resetts Facebook-side til PST, melder Vårt Land.

BEKLAGER: Venstres Abid Raja lover nye oppgjør hvis Siv Jensen (Frp) fortsetter med ord som «snikislamisering». Vis mer

Venstres parlamentariske nestleder Abid Raja ble utsatt for hets og nedsettende karakteristikker i nettstedet Resetts kommentarfelt på Facebook onsdag.

De hetsende kommentarene kom som en reaksjon på en artikkel Resett-sjef Helge Lurås skrev om Raja, slik Dagbladet omtalte tidligere i dag. Tittelen på saken var «Abid Raja er en frekk, populistisk pakistaner – hans fiendtlighet mot det norske er farlig».

«Det er noen som fortjener ei kule midt i panna fra så nært hold at hele den hårløse brystkassa blir dekket av kruttslam», het det blant annet i kommentarfeltet.

Kommentaren ble i ettertid slettet.

Oversendt PST

Venstres generalsekretær Marit H. Meyer opplyser til Vårt Land at partiet har oversendt kommentaren til PST slik at de kan vurdere den, slik PST anbefaler regjeringen og enkelte politikere å gjøre.

Seniorrådgiver Martin Bernsen i PST sier at det høres ut som Venstre har fulgt riktig prosedyre, men at han ikke kan uttale seg om denne konkrete Facebook-kommentaren er en trussel.

– Først må vi vurdere om en kommentar er en trussel eller ikke. I enkelte tilfeller kan det bare være en ytring, og vi har jo ytringsfrihet. En trussel kan også være en individuell følelse. Det er nettopp dette vi vurderer, sier Bernsen til avisa.

DEMPER KONFLIKTNIVÅET: Begge partilederne i Venstre og Frp gjør det de kan for å dempe konfliktnivået mellom de to partiene, som de siste dagene har preget nyhetsbildet. Men Trine Skei Grande er likevel tydelig på at hun forutsetter at hennes regjeringskollega har tatt til seg kjernen av hva konflikten har handlet om. Video: Christian Wehus, Report... Vis mer

Slettet

Lurås sa tidligere i dag til Dagbladet at nettstedet sletter upassende og grove kommentarer fortløpende.

– Stygge kommentarer, som den du viser til, blir slettet umiddelbart. Denne er publisert på vår Facebook-side. Det er fullstendig uakseptabelt og en kommentar vi tar helt avstand fra, sier han.

Det har de siste dagene blåst friskt rundt Raja, som med sine påstander om at Frp-toppene spredte «brun propaganda» i valgkampen, har satt sinnene i kok hos Frp. Raja har senere avvist at han med påstandene refererer til nazismen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling