Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre vedtok klimakutt på 50 prosent innen 2030

I Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Venstres landsmøte vedtok i dag å gå inn for nasjonale mål om å kutte klimagassene med 50 prosent innen 2030.

Målene skal gjelde både kvotepliktig og ikke-kvotepliktig sektor.

 - Norge har inngått forpliktelser med EU om 40 prosent kutt, men de bilaterale forhandlingene tar for mye tid og bremser arbeidet med å få til omstilling og utslippskutt. I lys av Paris-avtalen mener Venstre det er naturlig at Norge også setter seg nasjonale mål, heter det i resolusjonen som ble vedtatt.

Februar i fjor inngikk Norge avtalen med EU om kutt på 40 prosent av klimagassene i ikke-kvotepliktig sektor. Avtalen gjelder for hele EU sett under ett. Det forhandles om hvor stor del av kuttene hvert enkelt land må ta, men det er uvisst når forhandlingene kommer fram til et resultat.

Forslaget om de nasjonale kuttmålene var i utgangspunktet innstilt som avvist, men landsmøtet snudde etter at både nestleder Ola Elvestuen og Venstre-nestor Odd Einar Dørum tok ordet og anbefalte forslaget vedtatt.

(Dagbladet.no kommer med mer)

Hele Norges coronakart