TAS VARE PÅ: Helge Solum Larsen trakk seg tirsdag fra sine verv i Venstre etter voldtektsanklager. Nå er han innlagt på sykehus, og tas vare på av leger, familie og Venstre-folk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TAS VARE PÅ: Helge Solum Larsen trakk seg tirsdag fra sine verv i Venstre etter voldtektsanklager. Nå er han innlagt på sykehus, og tas vare på av leger, familie og Venstre-folk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Venstre-venn på sykebesøk hos Solum Larsen

Politiet til stede under et Venstre-besøk på tirsdag, sier Venstres gruppeleder i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helge Solum Larsens venner i Venstre stiller nå opp for ham med blant annet sykebesøk, forteller Venstres gruppeleder i Stavanger, Per A. Thorbjørnsen.

Politianmeldelsen for voldtekt av ei 17 år gammel jente har gått så hardt inn på Solum Larsen at han er innlagt på sykehus.

Besøkte kona - Vi er i kontinuerlig kontakt med Helge og Helges næreste familie. Jeg håper at jeg får anledning til å treffe ham i morgen. To av oss var hjemme hos kona hans i går, sier Thorbjørnsen til Dagbladet.

Han sier at det bare er de aller nærmeste fra familien og partiet som får snakke med Venstre-nestlederen som nå har trukket seg fra vervet.

Thorbjørnsen forteller at det tirsdag kveld var folk fra Venstre på sykebesøk.

Han vil ikke si så mye om hva de besøkende har fortalt om tilstanden til Helge Solum Larsen selv, annet enn dette:

- Når Helge er innlagt, så er det en grunn til det.

På spørsmål fra Dagbladet om sykebesøk fra Venstre ikke er problematisk i forhold til politietterforskningen, sier han at politiet var til stede, og var innforstått med besøket.

- Hva er målet ditt for møtet ditt hvis du treffer ham i morgen?

- Det er å høre hvordan han har det, sier Thorbjørnsen etter å ha tenkt seg litt om.

Familienes mareritt Per A. Thorbjørnsen forteller at familiene til Helge Solum Larsen og jenta tar det tungt.

- For begge familiene er det deres livs mareritt, sier Per A. Thorbjørnsen.

Helge Solum Larsen fikk et sammenbrudd da det var klart at ei 17 år gammel jente har anmeldt ham for voldtekt under fylkesårsmøtet i Rogaland Venstre på et hotell i Suldal lørdag i forrige uke.

Alt som foregår i Venstre i Stavanger preges nå av voldtektssaken og etterforskningen.

- Fokuset vårt er den 17 år gamle jenta, Helge, og familiene deres. Det er nesten bare det vi har fokus på, sier Thorbjørnsen.

Må steppe inn Da Dagbladet i dag snakket med ham, satt han i beredskap til å bli vitneavhørt av politiet. Han og flere andre Venstre-politikere i Stavanger har fått beskjed om vitneavhør i dag, men har ikke fått oppgitt klokkeslett.

I kveld må Thorbjørnsen tre inn under et møte i kommunalstyret for byutvikling, hvor Helge Solum Larsen har vært leder.

Helge Solum Larsen har innrømmet å ha hatt sex med jenta. Det springende punkt er om dette var frivillig eller ikke.

- Helge har gjort noe moralsk forkastelig, det har han selv sagt. Samtidig er han en av de fremste politikerne vi har i Rogaland, og kanskje også nasjonalt, og en ekstremt dyktig mann, sier Per A. Thorbjørnsen.