Venstre venter på KrF

- Vårt vedtak er avhengig av andre partier, sier nestleder Ola Elvestuen til Dagbladet.

BESTEMT: Venstre-leder Trine Skei Grande med klubbe i hånda på vei til møte med stortingsgruppa i Komitéhuset på Stortinget mandag.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
BESTEMT: Venstre-leder Trine Skei Grande med klubbe i hånda på vei til møte med stortingsgruppa i Komitéhuset på Stortinget mandag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gruppa var veldig fornøyd med det vi har kommet fram til, sa partileder Trine Skei Grande til pressen da hun nettopp kom ut fra møterommet der Venstre stortingsgruppe har hatt møte siden klokka fem i ettermiddag.

Hun ville ikke svare på hva slags saker partiet har fått gjennomslag for i regjering, men understreket at hun og forhandlingsutvalget har fått full støtte for sin anbefaling. Men hva konklusjonen blir, får offentligheten ikke vite før seinere i kveld.

- Det er avhengig av andre partier, sa Grande.

Kan bli nytt møte i kveld
På spørsmål til nestleder Ola Elvestuen om Venstres konklusjon om regjeringsdeltakelse eller ikke avhenger av andre partier, sier han:
- Ja, det er andre prosesser som pågår.

- Betyr det at dere kan komme til å ha et nytt møte i kveld, når dere får vite de andre partienes konklusjoner?
- Ja, det er mulig, bekrefter nestlederen overfor Dagbladet.

Det betyr trolig at Venstre avventer KrFs konklusjon, og at deres foreløpige vedtak er avhengig av KrFs.

Det kan også være at Venstre og KrF har lansert sin førsteprioritet, en trepartiregjering med sentrumsparatiene og Høyre. I så fall er de avhengige av svarene fra Høyre og Frp også.

- Veldig fornøyd
Det eneste Skei Grande ville si om substansen var: Så langt vi er kommet er det stor og optimistisk støtte til vår anbefaling. Gruppa er veldig fornøyd med gjennomslaget, og det håper jeg også opinionen der ute kommer til å være. Også Abid Raja, medlem av den nye stortingsgruppa og ellers godt kjent for å være kritisk til Fremskrittspartiet, var i godt humør da han kom ut fra møtet.

- Er du fornøyd?
- Ja, jeg er godt fornøyd, sa han til Dagbladet.

Kristelig Folkeparti sitter fremdeles i møter. De begynte klokka 15 med stortingsgruppa og sentralstyret, nå har de telefonmøte med landsstyret.