<strong>I ÅLESUND:</strong> Venstres landsmøte avholdes denne helga i Ålesund.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
I ÅLESUND: Venstres landsmøte avholdes denne helga i Ålesund. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Venstre vil beholde fraværsgrensa i skolen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere i partiledelsen i Venstre var ute av salen da landsmøtet vendte tommelen ned for deres forslag om å skrote fraværsgrensa i videregående skole.

Med bare to stemmers overvekt vedtok landsmøtet å si nei til programkomiteens forslag om å fjerne fraværsregelen og i stedet styrke oppfølgingen av de svakeste elevene som har størst sjanse for å droppe ut av skolen.

Det måtte to runder til før tellekorpset hadde tallene klare. Etter det NTB erfarer, hadde imidlertid flere representanter forlatt salen før runde nummer to, deriblant to i partiledelsen som ønsket å fjerne fraværsgrensa.

Derimot ble et forslag om å evaluere fraværsregelen vedtatt med stort flertall.

Regjeringen innførte i fjor høst en ny fraværsregel, der elever på videregående ikke kan ha mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag for å få standpunktkarakter.

Etter at regelen ble innført, har fraværet falt stort mange steder, blant annet i Finnmark med hele 38 prosent sammenlignet med året før.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer