Venstre vil bremse søndagsåpne butikker

Venstre kan sette en stopper for at butikkene selv skal få velge om de vil holde søndagsåpent, slik Høyre og Frp lover i sin regjeringsplattform.

SETTER STOPP: Venstres nestleder, Terje Breivik varsler at partiet kan bremse regjeringens planlagte åpning for søndagsåpne butikker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SETTER STOPP: Venstres nestleder, Terje Breivik varsler at partiet kan bremse regjeringens planlagte åpning for søndagsåpne butikker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I regjeringsplattformen fra Sundvolden heter det: «Regjeringen vil tillate butikker å holde åpent på søndager». Venstre gjør det nå klart at de ikke vil støtte en nasjonal åpningstidsreform.

- Vi mener det bør være opp til hver enkelt kommune å bestemme om det er rett for dem med søndagsåpne butikker, sier Venstre-nestleder Terje Breivik til Aftenposten.

For å få flertall for å la butikkene holde søndagsåpent, er Høyre og Frp avhengige av Venstres støtte.

- Kommunene bør få bestemme selv, uten av staten blander seg inn i om det er rett for den enkelte kommune med søndagsåpne butikker eller ikke, sier Breivik.

Han tror Venstres løsning kan bli utfallet av debatten om søndagsåpne butikker.

- Vi går inn i forhandlingene med utgangspunktet at dette er den sannsynlige løsningen, sier Breivik.

Regjeringens andre samarbeidsparti, KrF, er sterk motstander av søndagsåpne butikker.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer