Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre vil ha fem års lærerutdanning

Legger fram et forslag for Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre vil legge fram et forslag for Stortinget om å utvide lærerutdanningen til fem år.

- Skal lærerne tilby elever i norsk skole verdens beste opplæring, må lærerutdanningen forbedres og utvides til en 5-årig utdanning, sier skolepolitisk talsmann i Venstre Odd Einar Dørum.

Bakgrunnen for forslaget er at internasjonale undersøkelser viser at Norge ligger under gjennomsnittet i OECD-landene både i naturfag, matematikk og lesing, og at norske elever er svakest i Norden i disse fagene.

- Finsk skole har vist oss at lærerne er nøkkelen til en bedre skole. Lærernes kompetanse er avgjørende for skolens kunnskapsformidling og elevenes læring, sier Dørum i en pressemelding, og viser til at Finland for lengst har innført 5-årig lærerutdanning.

Utdanningsforbundet har overfor Kunnskapsdepartementet kommet med innspill til hvordan allmennlærerutdanningen kan forbedres, og har også foreslått å utvide den nåværende utdanningen på fire år med ett ekstra år.

Utdanningsminister Tora Aasland (SV) vurderer femårig lærerutdanning, men er redd debatten om lengden på utdannelsen kan overskygge kravet til faglig kvalitet og innhold.

- Vi har ennå ikke bestemt oss for hvordan vi ser på selve utdanningsløpet. Det er mange som taler for femårig lærerutdanning, og i Kunnskapsdepartementet er dette blant de forslagene vi absolutt vurderer, sier Aasland til NTB.

Kunnskapsdepartementet tar sikte på å ha klar en endret lærerplan i løpet av 2008, ifølge Aasland.

VIL FORBEDRE LÆRERUTDANNELSEN: Venstre ønsker å utvide lærerutdannelsen fra fire til fem år. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
VIL FORBEDRE LÆRERUTDANNELSEN: Venstre ønsker å utvide lærerutdannelsen fra fire til fem år. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media