Venstre vil ha fem års lærerutdanning

Legger fram et forslag for Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venstre vil legge fram et forslag for Stortinget om å utvide lærerutdanningen til fem år.

- Skal lærerne tilby elever i norsk skole verdens beste opplæring, må lærerutdanningen forbedres og utvides til en 5-årig utdanning, sier skolepolitisk talsmann i Venstre Odd Einar Dørum.

Bakgrunnen for forslaget er at internasjonale undersøkelser viser at Norge ligger under gjennomsnittet i OECD-landene både i naturfag, matematikk og lesing, og at norske elever er svakest i Norden i disse fagene.

- Finsk skole har vist oss at lærerne er nøkkelen til en bedre skole. Lærernes kompetanse er avgjørende for skolens kunnskapsformidling og elevenes læring, sier Dørum i en pressemelding, og viser til at Finland for lengst har innført 5-årig lærerutdanning.

Utdanningsforbundet har overfor Kunnskapsdepartementet kommet med innspill til hvordan allmennlærerutdanningen kan forbedres, og har også foreslått å utvide den nåværende utdanningen på fire år med ett ekstra år.

Utdanningsminister Tora Aasland (SV) vurderer femårig lærerutdanning, men er redd debatten om lengden på utdannelsen kan overskygge kravet til faglig kvalitet og innhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer