Statsbudsjett 2017

Venstre vil øke bensinavgift med 50 øre og dieselavgift med 1 krone i forhold til i dag

Venstres forslag til grønt skifte vil avgjøre hvor tøffe budsjettforhandlingene blir.

KLIMABUDSJETT: Trine Skei Grande (th) og Terje Breivik holder pressekonferanse om Venstres alternative budsjett for 2017 i møtelokalene til ASKO i Oslo tisdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KLIMABUDSJETT: Trine Skei Grande (th) og Terje Breivik holder pressekonferanse om Venstres alternative budsjett for 2017 i møtelokalene til ASKO i Oslo tisdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag presenterer Venstre sitt alternative budsjett for 2017, og dermed også sitt forslag til det grønne skiftet.

I budsjettet går de inn for å øke bensin- og dieselavgiften med henholdsvis 15 og 65 øre mer enn regjeringen legger opp til i sitt forslag til statsbudsjett.

Dermed foreslår Venstre en økning i veibruksavgift på 50 øre på bensin og 1 krone på diesel i forhold til dagens nivå. Dette er noe høyere enn det de gikk inn for i sitt alternative budsjett for 2016.

Venstre legger opp til et grønt skatteskifte som inkluderer 7,5 milliarder i påløpte økte skatter og avgifter på miljøfiendtlig atferd, og 7,5 milliarder i reduserte skatter og avgifter på miljøvennlig atferd.

- Dette går i null. Her gir vi tilbake krone for krone sektorvis, dette er ikke en skatteskjerpelse, men et skatteskifte. Alle går i balanse, men hvis du velger grønne løsninger så går du i pluss, understreker Venstre-leder Trine Skei Grande.

- Flat CO2-avgift

De vil også innføre en flat CO2-avgift på 500 kroner per tonn CO2-ekvivalenter. Dette er et forslag som tidligere er blitt slått ned av både Høyre, Frp og KrF.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer