VENSTRES LANDSMØTE

Venstre: Vil omfordele barnetrygden

Landsmøtet vedtok også gratis barnehage for alle og gratis SFO for lavinntektsfamilier.

SFO: Venstre-leder Trine Skei Grande og Oslo-byråd Guri Melby engasjerte seg sterkt i dagens debatt om SFO-ordningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SFO: Venstre-leder Trine Skei Grande og Oslo-byråd Guri Melby engasjerte seg sterkt i dagens debatt om SFO-ordningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅLESUND (Dagbladet): Venstres landsmøte fant fram til et kompromiss i debatten om barnetrygd, barnehage og SFO.

Fattigdom

I forslaget til nytt partiprogram hadde programkomiteen foreslått gratis barnehage og SFO for alle. I det opprinnelige forslaget het det at alle barn i dag har rett på barnehageplass, men kostnaden for den enkelte familie er betydelig:

«For å sikre alle barn rett til gratis utdanning og en best mulig oppvekst vil Venstre innføre en ny barnehagereform som gjør barnehage og SFO gratis for alle barn. En slik reform vil styrke likestillingspolitikken, arbeidslinjen, integreringen og kampen mot barnefattigdommen.»

Kompromiss

Etter en frisk debatt søndag morgen, landet landsmøteflertallet på et kompromiss om gratis barnehage for alle og gratis SFO for lavinntektsfamilier.

Landsmøtet sluttet seg til programkomiteens forslag om å gradere barnetrygden, «slik at barn fra lavinntektsfamilier kommer best ut av reformen. Den graderte trygden må være innrettet slik at det alltid skal lønne seg å jobbe. »

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer