Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre vil oppheve særaldersgrenser

Trine Skei Grande mener også alle som vil og kan jobbe etter fylte 67 år må få anledning til det.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Venstre vil legge fram forslag i Stortinget om å fjerne særaldersgrensene slik systemet fungerer i dag. Partiets nestleder Trine Skei Grande sa lørdag at også alle som vil og kan jobbe etter fylte 67 år må få anledning til det.

Grande sa i sin tale til landsstyret at hun så fram til at pensjonerte lærere kunne vikariere i skolene og at tvangspensjonerte leger fikk anledning til å gjøre en innsats på landets sykehjem.

- Situasjonen i arbeidslivet er ikke lenger slik at eldre arbeidstakere står i veien for de unge. Vi mangler fagfolk på en rekke områder, men samtidig nekter vi folk å jobbe når de blir eldre, selv om de både kan og vil fortsette, sa Grande.

Hun etterlyste også en skole der man har både helsesøster og vaktmester.

I talen til landsstyret la hun fram flere forslag til «smarte løsninger» som hun håpet regjeringen ville benytte seg av, men samtidig hadde hun lite tillit til en regjering som har som mål å få flertall i regjeringen, ikke i Stortinget.

- Jeg har bare sett statsministeren engasjert på Stortingets talerstol en eneste gang. Det var da han skulle forsvare innføring av avgift på biodiesel. Det sier litt om en regjering der selv miljøministeren ikke «gidder» å svare når han blir spurt om et viktig klimaspørsmål i Stortinget, sa Grande.

Etter talen fikk hun langvarig applaus som tydelig tilkjennega at hun ikke har noen konkurrent når ny leder i Venstre skal velges til sommeren.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media