Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre vil presse regjeringa på sexkjøpsloven

Mener loven må oppheves. Nå er de klare til å presse regjeringa.

 LEDER:  Venstre-leder Trine Skei Grande er klar for å presse regjeringa på sexkjøpslover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
LEDER: Venstre-leder Trine Skei Grande er klar for å presse regjeringa på sexkjøpslover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juni neste år skal en vurdering av den fem år gamle sexkjøpsloven være klar. Forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester ble innført i 2009 av den rødgrønne regjeringen.

Verken Høyre, Frp eller Venstre støttet innføringen av loven, men disse partiene har nå flertall på Stortinget.

Regjeringen har gitt selskapet Vista Analyse AS oppdraget med å evaluere loven. Evalueringen vil danne grunnlaget for en stortingsmelding. Venstre er imidlertid redd for at evalueringen havner i en skuff.

- Jeg håper regjeringen våger å foreslå å oppheve sexkjøpsloven. Dette er en veldig viktig sak for oss, sier Venstre-representant Sveinung Rotevatn til Aftenposten.

Bruke posisjonen - Dersom det ikke skjer noe fra regjeringen, og det drar ut i det uendelige, blir Venstre nødt til å ta et initiativ. Hvis vi ser at det er behov for å presse regjeringen til å handle, vil vi bruke vår posisjon i Stortinget og fremme egne forslag, sier Rotevatn.

KrF er i motsetning til Venstre motstander av å oppheve forbudet mot kjøp av sex, men har gjennom samarbeidsavtalen stilt seg bak en evaluering.

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland mener det er mange argumenter for å oppheve loven.

- Umiddelbart etter at loven ble innført, gikk gateprostitusjonen ned, men nå kan det se ut som om den har tatt seg opp igjen. Dette viser at loven ikke har hatt ønsket effekt, sier Helleland.

- Forby kjøp og salg Omfanget av gateprostitusjon i sentrumsgatene i Oslo fikk i november Høyres byrådsleder Stian Berger Røsland til å tenke i nye baner. Selv om han er kritisk til sexkjøpsloven, mener han det ikke gir mening å oppheve den.

- Det vil i praksis åpne for fullstendig frislipp. Jeg har kommet til at Stortinget tvert imot må vurdere den andre ytterliggående muligheten - å forby både kjøp og salg av sex, sa han til Dagbladet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media