Venstre vil stramme inn på midlertidige ansettelser

Venstre vil kreve maksimal varighet på to år for midlertidige ansettelser når forhandlingene om endringene i arbeidsmiljøloven starter i Stortinget tirsdag.

VIL STRAMME INN: Venstre og stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn vil ha strengere regler for bruk av midlertidig ansatte. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
VIL STRAMME INN: Venstre og stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn vil ha strengere regler for bruk av midlertidig ansatte. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venstre kan sikre regjeringen flertall for endringer i arbeidsmiljøloven uten hjelp fra Kristelig Folkeparti, men det vil partiet ikke gjøre uten motytelser. Venstre har programfestet at midlertidige ansettelser maksimalt skal vare i to år, ikke fire, som Høyre ønsker.

- Venstre går til forhandlingene med krav om en kraftig reduksjon av den maksimale lengde for midlertidig ansettelser og for når arbeidstaker skal ha krav på fast ansettelse, sier Venstres Sveinung Rotevatn til NTB.

Regjeringspartiene, Venstre og Kristelig Folkeparti skal etter planen forhandle om de planlagte endringene i arbeidsmiljøloven i fem uker.

- Høyre gir ikke etter Rotevatn sa til NTB i slutten av januar at Venstre holder fast ved støtten til regjeringens forslag om generell adgang til midlertidige ansettelser. Partiet er også innstilt på å sikre flertall for nye regler for overtids- og søndagsarbeid samt økte aldersgrenser i arbeidslivet.

Høyre på sin side vil ikke gi etter og fastholder at fire år må være grensen for fast ansettelse.

- Høyre ønsker å opprettholde dagens fireårsregel, fordi den gir fleksibilitet til både arbeidsgivere og arbeidstakere i dag, og den tror vi at vi skal beholde, sier saksordfører Arve Kambe til NRK mandag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer