Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borgerlig bråk

Venstre vil unngå samarbeid med Frp

 - Vi har bare en plan A, og det er å gå inn i regjering med KrF og Høyre.

SKARPE FRONTER: Trine Skei Grande t.h var en av kritikerne da Sylvi Listhaug møtte i Stortinget. Forholdet mellom Frp og Venstre har vært dårlig lenge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKARPE FRONTER: Trine Skei Grande t.h var en av kritikerne da Sylvi Listhaug møtte i Stortinget. Forholdet mellom Frp og Venstre har vært dårlig lenge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-nestleder Terje Breivik sier at det ikke inngår i planene til Venstre å være støtteparti for eller å samarbeide med Frp i regjering.

- Det er ikke naturlig å gå til valg på en samarbeidsavtale. Vi har bare en plan A, og det er å gå inn i regjering med KrF og Høyre, sier Breivik til ABC Nyheter.

Han bekrefter at de kun går til valg på ett alternativ – før flere av fylkeslagene har konkludert på sine årsmøter. Flere av møtene holdes til helgen.

- Det er stor oppslutning i Venstre om at man vil ha en ny blågrønn regjering bestående av Høyre, Venstre og KrF, og det er det Venstre går til valg på. Dermed vil det være to regjeringsalternativer på borgerlig side: Et mørkeblått bestående av Høyre og Frp og et blågrønt bestående av Høyre, KrF og Venstre. En slik blågrønn regjering vil kunne søke flertall både til høyre og til venstre i Stortinget, sier Breivik.

Ingen av de 15 fylkeslederne i Venstre som ABC Nyheter snakket med mandag, ønsker å fortsette samarbeidet med Frp.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling