Venstre ville stemme mot egen avtale

Snudde i siste liten.

SNUDDE: Leder Trine Skei Grande og resten av Venstre ønsket å markere motstand mot finansskatten som er en del av det budsjett-forliket de har vært med på. Her er Grande sammen med finanspolitisk talsmann Terje Breivik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SNUDDE: Leder Trine Skei Grande og resten av Venstre ønsket å markere motstand mot finansskatten som er en del av det budsjett-forliket de har vært med på. Her er Grande sammen med finanspolitisk talsmann Terje Breivik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venstre varslet lørdag at de ville stemme mot finansskatten i budsjettforliket som ble inngått med regjeringen. Partiet snudde før voteringen og stemte likevel for avtalen.

Neste års skatter og avgifter skulle vedtas i Stortinget lørdag. Der gikk Venstre først ut og sa at de ville stemme mot avtalen, på grunn av finansskattmodellen.

Innlegget skapte flere reaksjoner, og blant andre SV-nestleder Snorre Valen var raskt ute med å kommentere saken på Twitter:

- Uforståelig i Stortinget nå. Venstre stemmer mot sitt eget budsjettforlik (!) – på HELE statsbudsjettets inntektsside. Skatt, avgift, alt, skrev Valen.

De øvrige opposisjonspartiene mente utspillet innebar at Venstre da måtte stemme mot hele inntektssiden i statsbudsjettet.

- Vi ønsket å markere at vi er uenig i innføringen av den typen skatt ved å stemme mot, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NRK.

Da Venstre ikke ville stemme for inntektene i budsjettet, varslet Arbeiderpartiet at også de ville stemme mot, ifølge kanalen. Grande mener Venstre da ble presset til å stemme for noe de egentlig er mot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer