Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre ville stemme mot egen avtale

Snudde i siste liten.

SNUDDE: Leder Trine Skei Grande og resten av Venstre ønsket å markere motstand mot finansskatten som er en del av det budsjett-forliket de har vært med på. Her er Grande sammen med finanspolitisk talsmann Terje Breivik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SNUDDE: Leder Trine Skei Grande og resten av Venstre ønsket å markere motstand mot finansskatten som er en del av det budsjett-forliket de har vært med på. Her er Grande sammen med finanspolitisk talsmann Terje Breivik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre varslet lørdag at de ville stemme mot finansskatten i budsjettforliket som ble inngått med regjeringen. Partiet snudde før voteringen og stemte likevel for avtalen.

Neste års skatter og avgifter skulle vedtas i Stortinget lørdag. Der gikk Venstre først ut og sa at de ville stemme mot avtalen, på grunn av finansskattmodellen.

Innlegget skapte flere reaksjoner, og blant andre SV-nestleder Snorre Valen var raskt ute med å kommentere saken på Twitter:

- Uforståelig i Stortinget nå. Venstre stemmer mot sitt eget budsjettforlik (!) – på HELE statsbudsjettets inntektsside. Skatt, avgift, alt, skrev Valen.

De øvrige opposisjonspartiene mente utspillet innebar at Venstre da måtte stemme mot hele inntektssiden i statsbudsjettet.

- Vi ønsket å markere at vi er uenig i innføringen av den typen skatt ved å stemme mot, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NRK.

Da Venstre ikke ville stemme for inntektene i budsjettet, varslet Arbeiderpartiet at også de ville stemme mot, ifølge kanalen. Grande mener Venstre da ble presset til å stemme for noe de egentlig er mot.

Venstre-lederen mener Ap gikk mot kutyme og høflighet mellom partiene for å nekte Venstre å stemme for sitt forslag.

Ap-nestleder Trond Giske sier han ikke kan forstå Grandes kritikk.

- De ville at Ap skulle sikre flertall for skatte- og avgiftsopplegget, i stedet for Venstre. Men vi har jo ikke vært med på noe budsjettforlik. Det er Venstre og KrF som holder denne regjeringen i live, sier han til NRK.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!