Venstrefolk gir Erna stryk for asylhåndtering

198 listetopper har svart.

KRITIKK: Over halvparten av Venstres toppkandidater er blitt mer negative til det borgerlige samarbeidet etter asylbråket. Flere ønsker å bryte samarbeidet.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KRITIKK: Over halvparten av Venstres toppkandidater er blitt mer negative til det borgerlige samarbeidet etter asylbråket. Flere ønsker å bryte samarbeidet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over halvparten av Venstres toppkandidater er blitt mer negative til det borgerlige samarbeidet etter asylbråket. Flere ønsker å bryte samarbeidet.

Det kommer fram i en undersøkelse Dagens Næringsliv har gjennomført blant Venstres lokalpolitikere.

Lokalpolitikerne er lite imponert over hvordan statsminister Erna Solberg (H) har håndtert striden om asylbarna, og mange synes saken bør få konsekvenser for samarbeidet.

64 prosent av de 198 spurte listetoppene sier de mener Solberg har håndtert saken dårlig. 2 prosent svarer at hun har håndtert den godt. Vel halvparten, 57 prosent, sier de er blitt mer negative til samarbeidet med regjeringen etter asylbarnstriden, mens 30 prosent sier at de vil bryte samarbeidet med regjeringen og stemme fra sak til sak.

Partileder Trine Skei Grande, som fredag åpner Venstres landsmøte i Tromsø, har forståelse for reaksjonen.

- Det har tatt for lang tid å få saken på plass. Allerede i desember lå det til rette for at regjeringen tok grep og løste saken. Da hadde regjeringen erkjent at det som hadde skjedd, var galt, og statsråden sa unnskyld, sier Venstre-lederen.

Erna Solberg sier hun har forståelse for at mange i Venstre er utålmodige, men påpeker at flertallet av de spurte har svart før det ble kjent at partiene hadde fått enighet om en avtale.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer