Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstrepolitiker Borghild Tenden trekker seg

- Ja, jeg er skuffet over å ikke ha fått bredere støtte blant lokallagene, sier Venstres stortingsrepresentant.

 TREKKER SEG:  Venstres Boghild Tenden, en av Venstres to representanter på Stortinget, stiller ikke som kandidat til stortingsvalget i 2013. Dermed kan veien ligge åpen for Abid Raja. Foto: Flickr
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag varslet hun at hun trekker seg som kandidat til stortingsvalget i 2013.

Tenden sier til NTB at det har vært svært krevende og tøft å utgjøre halvparten av en tomannsgruppe på Stortinget og bygge opp igjen tilliten til partiet etter valget i 2009.

- Det har vært vanvittig mye å gjøre, sier hun.

Hun sier kritikken mot henne fra enkelte lokallag har gått på at hun har vært lite synlig lokalt.

- Den kritikken synes jeg ikke treffer, tatt i betraktning den krevende oppgaven det har vært å være en av partiets to representanter på Stortinget og i tillegg sitte i finanskomiteen, der det kanskje ikke er like lett å være synlig.

Tenden sier hun ikke tror kritikken mot henne bunner i hennes EU-engasjement. Hun har gått klart inn for EU-medlemskap og sitter i sentralstyret i Europabevegelsen i Norge.

Åpen vei for Abid Raja? Tenden ble valgt inn på Stortinget fra Akershus i 2005. Etter valget i 2009 er Tenden en av Venstres to representanter på Stortinget, sammen med partileder Trine Skei Grande.

Etter at Tenden nå trekker seg, ligger veien trolig åpen for Abid Raja (36), som var andremann på stortingslista til Akershus Venstre i 2009 og Tendens vararepresentant på Stortinget i dag.

Flere lokallag i Akershus ønsker Raja på topp, og det har vært antydet at det kunne ende med kampvotering mellom Raja og Tenden på nominasjonsmøtet.

Viktig - Det var viktig for meg å ha full støtte både i nominasjonskomiteen og blant lokallagene i Akershus for å gå inn i nok en tøff valgkamp. Det registrer jeg at ikke er tilfelle, sier Tenden.

- Å representere Venstres velgere på Stortinget i snart åtte år har vært en ære. Det har vært utfordrende og i perioder slitsomt, men også motiverende å være en del av et lag som har løftet Venstre etter valgnederlaget i 2009, sier Borghild Tenden.

(NTB)