Venstrepolitiker Borghild Tenden trekker seg

- Ja, jeg er skuffet over å ikke ha fått bredere støtte blant lokallagene, sier Venstres stortingsrepresentant.

TREKKER SEG:  Venstres Boghild Tenden, en av Venstres to representanter på Stortinget, stiller ikke som kandidat til stortingsvalget i 2013. Dermed kan veien ligge åpen for Abid Raja. Foto: Flickr
TREKKER SEG: Venstres Boghild Tenden, en av Venstres to representanter på Stortinget, stiller ikke som kandidat til stortingsvalget i 2013. Dermed kan veien ligge åpen for Abid Raja. Foto: Flickr Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Søndag varslet hun at hun trekker seg som kandidat til stortingsvalget i 2013.

Tenden sier til NTB at det har vært svært krevende og tøft å utgjøre halvparten av en tomannsgruppe på Stortinget og bygge opp igjen tilliten til partiet etter valget i 2009.

- Det har vært vanvittig mye å gjøre, sier hun.

Hun sier kritikken mot henne fra enkelte lokallag har gått på at hun har vært lite synlig lokalt.

- Den kritikken synes jeg ikke treffer, tatt i betraktning den krevende oppgaven det har vært å være en av partiets to representanter på Stortinget og i tillegg sitte i finanskomiteen, der det kanskje ikke er like lett å være synlig.

Tenden sier hun ikke tror kritikken mot henne bunner i hennes EU-engasjement. Hun har gått klart inn for EU-medlemskap og sitter i sentralstyret i Europabevegelsen i Norge.

Åpen vei for Abid Raja? Tenden ble valgt inn på Stortinget fra Akershus i 2005. Etter valget i 2009 er Tenden en av Venstres to representanter på Stortinget, sammen med partileder Trine Skei Grande.

Etter at Tenden nå trekker seg, ligger veien trolig åpen for Abid Raja (36), som var andremann på stortingslista til Akershus Venstre i 2009 og Tendens vararepresentant på Stortinget i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer