Venstres krav møtt med sinne og vantro

Frp-kilder tror Venstre forbereder seg på exit fra regjeringen. Venstre-kilder peker på Frp-exit i bompengestriden.

FREXIT?: Siv Jensen har denne uka stått knallhardt på at hun og Frp ikke vil forhandle mer om bompenger etter at landsstyret hennes søndag stemte gjennom bompengeskissen. Det kan bety slutten for dagens borgerlige flertallsregjering. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FREXIT?: Siv Jensen har denne uka stått knallhardt på at hun og Frp ikke vil forhandle mer om bompenger etter at landsstyret hennes søndag stemte gjennom bompengeskissen. Det kan bety slutten for dagens borgerlige flertallsregjering. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bompengekonflikten er allerede i ferd med å røske opp Erna Solbergs flertallsregjering.

Frp nekter å forhandle videre, og sier seg ferdig med alt av bompengediskusjoner innad i regjeringen.

Samtidig satt Venstre-leder Trine Skei Grande seint onsdag kveld i møter med statsminister Erna Solberg og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mens Siv Jensen hadde reist til skogs.

Der la Venstre-lederen fram fire absolutte krav for at Venstre skal kunne gå med på en bompengeløsning. Aftenposten omtalte først kravene, og Dagbladet fikk de bekreftet fra sentrale kilder i Venstre torsdag kveld.

Bomkrav får det til å koke i Fremskrittspartiet, og blir møtt med sinne og vantro i partiet.

- Overraskende og urimelig. Dette er krav som bryter med Granavolden, sier en sentralt plassert Frp-kilde i regjeringsapparatet til Dagbladet.

Vedkommende tolker kravene dithen at Venstre nå forbereder seg på å tre ut av regjeringen - eller bli kastet ut - på en klimasak. Analysen deles av flere i partiet. En annen kilde i Frp sier det slik:

- Jeg tenker at dette er Venstre som nå posisjonerer seg for exit. Vi har forholdt oss til Ernas skisse. De kan ikke komme med nye krav, langt på overtid, etter å ha holdt på i to måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer