- Venstres skyld at korallområdet ble utlyst

Statssekretær Kåss mener kritikken fra Gunnar Kvassheim (V) i korallsaken er oppsiktsvekkende.

- OPPSIKTSVEKKENDE: Sier statssekretær Robin Martin Kåss i OED om kritikken fra Venstres Gunnar Kvassheim. Foto: Regjeringen.no.
- OPPSIKTSVEKKENDE: Sier statssekretær Robin Martin Kåss i OED om kritikken fra Venstres Gunnar Kvassheim. Foto: Regjeringen.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statssekretær Robin Martin Kåss slår hardt tilbake mot kritikken fra Gunnar Kvassheim (V) i korallsaken.

- Vi har ikke gjort annet enn å la være å stenge de områdene hans regjering åpnet for leteboring i 2003. Kvassheim krever nå at vi må innse at hans regjering gjorde feil, sier Kåss.

Venstre satt i regjering i 2003 da den forenklede ordningen for tildeling av letekonsesjoner, TFO, ble etablert. Gunnar Kvassheim sa til Dagbladet.no tidligere i dag at flere regjeringer har ansvar for at korallområdene ble tildelt som leteområder, men at dagens regjering burde la være å utlyse områdene på nytt i lys av de nye opplysningene og den aktuelle debatten om oljeboring i det vernede området.

- Det har ikke kommet fram informasjon som har endret vår oppfatning om dette området fortsatt skal være i TFO. Vi har kjent til Sularevet siden 90-tallet, og vil uansett ikke tillate aktivitet som kan skade korallene. Vi følger den faglige utviklingen, og vi skal evaluere hele TFO ordningen i løpet av denne våren, sier Robin Kåss.

Trekker ikke tilbakeIfølge Kåss blir det ikke aktuelt å trekke tilbake verken utvinningstillatelsen eller den nye utlysingen av området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer