Venstres stortingsgruppe i krisemøte om bom

Venstre-leder Trine Skei Grande har samlet Venstres stortingsgruppe til et hastemøte om bom.

PÅ VEI INN: Venstre-leder Trine Skei Grande på vei inn til krisemøte med Stortingsgruppa. Video: Lars Eivind Bones Reporter: Kirsten Karlsen Vis mer

Trine Skei Grande har kalt inn Venstres stortingsgruppe til et møte om bompengestriden i regjeringen.

Venstre-lederen ankom møtet, som er på et hotell i Oslo sentrum, rett før klokka 12. Møtet var forsøkt holdt hemmelig, men opplysningene om det lakk ut i pressen, først i TV2. Grande ville ikke si noe til media på vei inn.

Det ville derimot Abid Raja, som ankom rett før partilederen.

PÅ MØTET: Abid Raja sier han håper å få presentert hovedlinjene og en plan for veien videre. Foto: Lars Eivind Bones
PÅ MØTET: Abid Raja sier han håper å få presentert hovedlinjene og en plan for veien videre. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Nå skal vi ha et møte. Jeg regner med at vi kommer til å få en orientering om prosessen fram til nå og hva eventuelt partiledelsen har diskutert. Jeg håper vi får presentert hovedlinjene og en plan for veien videre, sier Raja, som la til:

- Hva som er planen og hva som er diskutert vet vi ingenting om.

Parlamentarisk leder Terje Breivik bekrefter at bom er på agendaen.

- Det er for å diskutere bomspørsmålet, noe mer vil jeg ikke si, sier han.

Solberg-retur

Bompengespørsmålet har skapt full splid i regjeringen. Spørsmålet er om statsminister Erna Solberg (H) klarer å holde laget samlet.

I går kveld avbrøt Solberg sin Island-tur en dag tidligere en planlagt for å håndtere konflikten.

- Jeg kan bekrefte at vi drar hjem. Møteprogrammet var ferdig i ettermiddag, og vi dro hjem litt tidligere enn planlagt, opplyste Solbergs pressesekretær Rune Alstadsæther i en SMS til Dagbladet i går kveld.

Også KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har utsatt en planlagt tur i dag.

Samtidig meldte Frp-leder Siv Jensen på Facebook at hun står på sitt. Partiet har ikke mer å forhandle om etter at landsstyret søndag sa ja til en skisse som verken Venstre eller KrF har stilt seg bak.

- Nok bråk

I sin Facebook-oppdatering i går kveld, tok Jensen kraftig til motmæle mot politikere fra Venstre og KrF som har stemplet Frp som illojalt:

Venstres stortingsgruppe i krisemøte om bom

- Vi kan lese i VG i dag at Fremskrittspartiet ikke er til å stole på fordi vi har sagt ja til en bompengeløsning. Vel, det er ikke alt som står i avisa som er sant. For å være helt ærlig, så synes jeg det har blitt nok bråk og krangling nå, sier Siv Jensen.

- Vi har hatt mange tidsfrister og framdrift. Frp har holdt alle tidsfristene, fortsetter hun.

- Synes det er dumt

Tidligere på dagen hadde Venstres leder Trine Skei Grande gitt sin kommentar til hvorfor Venstre ikke kan være med på skissen. Partiet frykter at resultatet vil gi økt biltrafikk i storbyene.

Grande gikk i rette med Frps fremstilling av at det ikke er mer å forhandle om:

- Jeg synes det er dumt at de påstår at de er ferdigforhandlet når det ikke er enighet i bunn, sa Grande i ettermiddag.

- Ingen avtale

- Jeg tror velgerne helst vil se en løsning. Jeg håper vi får til det snart, sier Grande på NRKs partilederutspørring tirsdag kveld.

Samtidig var hun klar på at de ikke er der nå.

- Det har framgått ganske klart de siste at vi ikke har en avtale, sier hun under utspørringen.

Hun sier samtidig at hun og Siv Jensen har «en litt ulik oppfatning av prosessen»- Hun sier Venstre er villige til å forhandle - noe Frp sier ikke er aktuelt.

Støtte fra KrF

KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan slo fast overfor Dagbladet i går at Frps budskap om at en løsning nå blokkeres av Venstre, ikke stemmer:

- Tre partier har sagt ja. Det er Venstre som blokkerer for dette. Da mener jeg at de må tenke seg litt om, sa Jensen på Dagsrevyen søndag kveld.

Dette stemmer ikke, ifølge KrF:

- Det foreligger ingen skisse som KrF har tatt stilling til, sier KrFs parlamentariske leder, Hans Fredrik Grøvan, til Dagbladet.

(Dagbladet.no kommer med mer)