Venstresidas valentinerball

For de aller upperste blant lederne av kongerikets styringsverk og storfinans er Norges Banks årsmiddag det fornemste forum. I kulturlivet er Aschehougs hagefest et årlig høydepunkt, mens Fafos sommerfest er venstresidas valentinerball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets begivenhet fant sted i Oslo i går kveld, og vi skal selvsagt ile til og forsikre at dette dreier seg mer om nettverk enn om pelsverk.

Innerste sirkler

Fafos spesielle posisjon i det norske samfunn bunner i dens utspring fra fagbevegelsens innerste sirkler.

Folk som Reiulf Steen og Yngve Hågensen sto sentralt i tilblivelsen i 1982, Terje Rød-Larsen og Gudmund Hernes ble hentet inn som henholdsvis daglig leder og forskningsleder, og Jens P. Heyerdahl sitter i styret. Så tett oppleves veven av LO-interesser, næringsliv og tunge politiske aktører at Fafo tidvis omtales nærmest som en konspirasjon. Ifølge onde tunger er Fafos kanaler til maktens kontorer mer imponerende enn det faglige nivå.

Men la det ligge. Det er noe unorsk selvbevisst over en såkalt forskningsorganisasjon som hvert år inviterer over 1000 mennesker fra regjeringskontorer og storting, forskning og forvaltning, næringsliv og medier.

Vel nok kommer det sjelden mer enn knapt halvparten, men de kommer til gjengjeld hvert eneste år, selv om det til og med hender at noen blir slått ned.

Terje Rød Larsen var der ikke i år. Noen sa at han er i Midtøsten. Men begge advokatene hans var til stede.

Vendela stjal showet

Mye grånende innsikt var møtt fram, og lenge kunne det se ut til at årets fest skulle mangle de mer spektakulære innslag.

Helt til et sakte sus nådde våre ører. For der blant nøkterne bistandsarbeidere og flittige forskere sto plutselig selveste Vendela Kirsebom.

Og det har seg slik at hennes ektemann, Olaf Thommesen er direktør i Storebrand og Fafos kunde.

Hva sa vi? Nettverk, nettverk, nettverk...

VALGFORSKERNE: Henry Valen (t.v.) og Frank Aarebrot diskuterte valgkampen. SUPERMODELLEN: Absolutt mest overraskende gjest på Fafos sommerfest i Oslo i går kveld: Vendela Kirsebom, som er gift med Olaf Thommesen - som er direktør i Storebrand og kunde hos Fafo.
SUPERMODELLEN: Absolutt mest overraskende gjest på Fafos sommerfest i Oslo i går kveld: Vendela Kirsebom, som er gift med Olaf Thommesen - som er direktør i Storebrand og kunde hos Fafo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer