Venstresiden i tettere dialog til høsten

Fra høsten planlegger Ap, SV og Sp «toppmøter» mellom partilederne der et samarbeid skal diskuteres, skriver Dagsavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partilederne skal orientere om partienes synspunkter på ulike saker, og felles holdninger skal avklares.

- Vi har ingen planer nå om å lage et omfattende felles dokument, men det har vi tenkt å diskutere framover. Vi har mye som er felles, men hittil har vi ikke funnet det hensiktsmessig. Men jeg utelukker det ikke. Det er for tidlig å si, sier Ap-leder Jens Stoltenberg til avisen.

Berøring

Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet har tidligere avvist at det vil utarbeides en felles politisk plattform eller et felles regjeringsprogram før valget høsten 2005.

- Vi skal forhandle etter valget og da vil valgresultatet ha en betydning for hva som er mulig å få til i slike forhandlinger. Alle partiene har jo en smertegrense for hva de kan godta. Men viljen er der, og mulighetene er gode, sier Stoltenberg om en eventuell sentrum-venstre-regjering.

Det er blitt lagt merke til at det har vært en tilnærming den siste tiden. Spesielt har tonen blitt kameratslig mellom SV og Arbeiderpartiet.

- De til og med tar på hverandre, beskriver en KrF-representant overfor Vårt Land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.