Venstresiden vil ha handelsboikott av Israel

- Det er viktigere enn noen gang at regjeringen går mot kjøp av varer produsert på okkupert land, sier Anniken Huitfeldt.

BAKKEINVASJON:  sraelske bakkestyrker utenfor den nordlige delen av Gazastripen fredag kveld. Foto: Reuters / NTB scanpix
BAKKEINVASJON: sraelske bakkestyrker utenfor den nordlige delen av Gazastripen fredag kveld. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Anniken Huitfeldt (Ap) mener Norge må innføre handelsboikott av varer som Israel produserer på okkupert land. Ap har støtte fra hele venstresiden samt regjeringens støtteparti Venstre i dette synet.

- Det er viktigere enn noen gang at regjeringen går mot kjøp av varer produsert på okkupert land. Dette bør skje umiddelbart, sier Huitfeldt til Klassekampen.

Arbeiderpartiet har støtte fra Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet, Miljøpartiet De Grønne, Rødt og regjeringens støtteparti Venstre i dette synet. De seks partiene mener Norge bør følge i fotsporene til 17 EU-land som nylig har besluttet at de ikke vil kjøpe varer fra okkuperte områder.

SV, MDG, Rødt og Venstre er også enige om at Norge bør skjerpe reglene når det gjelder handel med våpen. Norge eksporterer ikke våpen til Israel, men norske våpen kan ende opp der via allierte land. Venstre foreslår å innføre en sluttbrukererklæring, som er en garanti om at mottakerlandet er den endelige brukeren av våpenet. Ap og Sp mener dagens regelverk for våpenhandel er godt nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer