Venstrevridde journalister

Venstrevridde journalister er et evig tema i norsk debatt, skriver Erling Ramnefjell

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åtte av ti journalister stemmer på partier til venstre for midten. Betyr det at mediene er preget av norske journalisters politiske stemmegivning, og er det i så fall et demokratisk problem? Temaet har vært debattert med vekslende intensitet helt siden 70-tallet trass i at de påstått venstrevridde journalistene ikke har vært i stand til å stoppe verken høyrebølger, borgerlige regjeringer eller Frps formidable vekst.

Tidligere utdanningsminister Kristin Clemet har lenge vært opptatt av saken, og i boka «Ærlig talt» gjentar Carl I. Hagen mye av den kritikken han i åras løp har rettet mot mediene for deres stadige angrep på hans livsverk, Frp, angrep som ifølge Hagen i vesentlig grad skyldes at journalistene og kommentatorene er venstrevridde.

Tirsdag fikk de anledning til å framføre sin misnøye igjen, i Presseklubben i Oslo. Foruten Clemet og Hagen satt SVs Ågot Valle og Klassekampens redaktør, Bjørgulv Braanen, i debattpanelet foran en fullsatt sal av pressefolk, hvorav «maks tre stemmer Frp», som Hagen sa. Hovedpoenget i Hagens kritikk denne kvelden var at norske journalister er mer kritiske overfor Frp enn overfor SV. Hvis mediene hadde vært like snille med Frp som med SV, hadde Frp vært landets største parti, hevdet han. Det er en tvilsom påstand i lys av SV’s skjebne de siste åra, trass i all den påståtte velviljen fra medienes side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer