Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vent her! Ta det med ro her!

Fullt togkaos på Østlandet. NSB aner ikke når togene kan gå igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste: Det er nå åpnet et spor på Skøyen stasjon. Se hvordan situasjonen er nå på NSBs egne sider eller i faktaboksen nederst i saken.

(Dagbladet.no): - Vent her! Ta det med ro her, så får dere beskjed når det kommer busser!

NSBs ansatte hadde en utfordring med å organisere og informere folk som egentlig skulle ha reist med tog gjennom Oslo i ettermiddag.

- Det er 5-600 personer i kø på Oslo S nå, sa informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Dagbladet.no i 16.45-tida i dag.

Det har vært fullt togkaos på Østlandet etter at feil i flere kabler satt togtrafikken ut av spill.

Det var en signalfeil på Skøyen stasjon som var årsaken til kaoset. NSB melder nå at det er åpnet et spor på stasjonen igjen.

Se video av kaoset øverst i denne artikkelen.

Uklart når det kommer i gang igjen

Signalfeilen førte til full stans i trafikken fra Oslo S/Nationalteateret og vestover, og det er satt opp busser mellom Oslo S og Lysaker, samt fra Oslo S og helt til blant annet Asker og Drammen.

image: - Vent her! Ta det med ro her!

- Vi har grei kontroll og klarer å skaffe alternativ transport, men det blir forsinkelser. Det er nå det er trangest på veiene og trangest på togene, sa Lundeby til Dagbladet.no klokka 16.45.

Du kan følge utviklingen på NSBs egne sider.

Ifølge Jernbaneverket er feilen neppe rettet før midnatt, og i mellomtiden rammes rundt 55 000 passasjerer.

- Vi kan ikke si noe om når det er i orden igjen. Jernbaneverket vil jobbe med dette til de er ferdig, sier Lundeby.

På vei hjem fra ferie

David Nyberg og Stina Nyberg, og barna Linn, Sofia, Vilmer og Henrik, var seks av de som ble rammet i dag.

Familien var på vei hjem fra vinterferie i Stockholm med toget til Bondivatn utafor Asker, men måtte bytte til buss på Oslo S.

- Det er litt trasig, det her, sier David til Dagbladet.no.

- Generelt er det mye lettere å reise med tog når en reiser med barn. Men ikke når sånn som dette skjer. Hvis vi kommer oss med en buss nå, går det nok greit, men hvis vi må vente her flere timer blir det vanskelig, sier han.

Reisende som kommer vest fra og skal til Gardermoen med Flytoget gjennom Oslo rammes av togkaoset. De må belage seg på busstransport mellom stasjonene Asker, Sandvika, Lysaker og Skøyen. Toget som kjører vestkorridoren kjører frem til Nationalteateret stasjon, men skal du videre må du hoppe av på Oslo S og ta buss den siste strekningen.

SATT INN BUSSER: Men det blir forsinkelser.
RAMMET AV KAOSET: David Nyberg og Stina Nyberg, og barna Linn, Sofia, Vilmer og Henrik, var på vei hjem fra Stockholm da de måtte bytte fra tog til buss.
KAOTISK: David Nyberg mener det er best å reise med tog når han reiser med barna. Det er litt vanskeligere å få dem inn på en buss i kaoset som rådet på Oslo S.
HIT: Men ikke lenger. Det er full stans mellom Oslo S og Lysaker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media